Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Το "Μπουρλότο" της Kontra Νews

Το "Μπουρλότο" της Kontra Νews

Γιατί η Φώφη αλληθωρίζει προς τη ΝΔ

Προφανώς η κυρία Γεννηματά δεν ενημερώθηκε για τις δηλώσεις Μητσοτάκη που προανήγγειλε τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στα νοσοκομεία. Σε ελεύθερη μετάφραση, αυτό σημαίνει ότι οι διοικήσεις των δημόσιων νοσοκομείων θα περάσουν στους ιδιώτες, με ό,τι συνεπάγεται μία τέτοια εξέλιξη. Αντί η κυρία Γεννηματά να καταγγείλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη που στοχεύει στη διάλυση του ΕΣΥ το οποίο φέρει την υπογραφή του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά, επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία. Όπως αντιλαμβάνεστε, το ΚΙΝΑΛ συνεχίζει να αλληθωρίζει προς τη Νέα Δημοκρατία και γι’ αυτό ο κατήφορος συνεχίζεται.

 

Τι δείχνει μία ακόμα δημοσκόπηση

Για να ξέρετε τί ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως για μία ακόμα δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό μεγάλου επιχειρηματικού ομίλου και ολοκληρώθηκε χθες. Η διαφορά που καταγράφει η συγκεκριμένη δημοσκόπηση είναι της τάξεως των πέντε ποσοστιαίων μονάδων. Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται με ποσοστό 24% και η Νέα Δημοκρατία με 29%. Η ψαλίδα ανάμεσα στα δύο κόμματα κλείνει σε όλες τις δημοσκοπήσεις ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το πλεονέκτημα να ανεβάσει τη συσπείρωση που κυμαίνεται ακόμα σε χαμηλά επίπεδα.

 

Πορεία προς τον λαό

Πορεία προς τον λαό και ομιλίες σε ανοιχτές συγκεντρώσεις περιλαμβάνουν τα προγράμματα του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη μέχρι τις εκλογές. Ο πρωθυπουργός μίλησε χθες σε συγκέντρωση στο Αιγάλεω που είναι προνομιακή περιφέρεια για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στην Λάρισα και ετοιμάζεται για να μιλήσει σε μεγάλη συγκέντρωση στα Χανιά, στην οποία η Πειραιώς δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα προσδοκώντας να ισοφαρίσει τις εντυπώσεις που μέχρι τώρα κερδίζει ο Αλέξης Τσίπρας με περιοδεία του στην Ήπειρο.

Μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη

Θα γελάει και το παρδαλό κατσίκι αν συνεχιστεί αυτή η ιστορία με τα σκάφη που άνοιξε η Νέα Δημοκρατία για να χτυπήσει το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί αν ο μηχανισμός προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ, που μέχρι τώρα δεν έχει αγγίξει αυτό το θέμα, αρχίσει να σκαλίζει ποια κορυφαία στελέχη της ΝΔ είναι μόνιμοι θαμώνες σε κότερα, βίλες και ελικόπτερα, θα γίνει χαμός. Στην Πειραιώς τρέμουν μια τέτοια έρευνα και γι’ αυτό το καλοκαίρι θα εκδώσουν ταξιδιωτική οδηγία για βουλευτές και στελέχη προκειμένου να αποφύγουν τις φωτογραφίσεις σε βίλες στην Μύκονο, σε κότερα και, κυρίως, σε σπίτια παραγόντων της διαπλοκής.

 

Ναι σε όλα

Για μία ακόμα φορά δικαιώνεται ο Αλέξης Τσίπρας. Είχε πει πριν από δύο χρόνια ότι η Νέα Δημοκρατία θα υποχρεωθεί να ψηφίσει στη Βουλή τα νομοσχέδια της κυβέρνησης. Το «Ναι σε όλα» από την αντιπολίτευση, έγινε πράξη στο νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση για τις φορολογικές ελαφρύνσεις, τη μείωση του ΦΠΑ και την 13η σύνταξη. Αντιλαμβάνεστε σε τί κατάσταση έχουν περιέλθει οι… γκουρού του νεοφιλελευθερισμού, που είναι αναγκασμένοι να ψηφίζουν το πακέτο παροχών του Αλέξη.