Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Το "Μπουρλότο" της Kontra Νews

Το "Μπουρλότο" της Kontra Νews

Επικοινωνιακές μπαρούφες

Σε κατάσταση απελπισίας θα βρίσκεται το επικοινωνιακό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας. Διαφορετικά δεν εξηγείται το γεγονός ότι επιχειρούν εναγωνίως να πασάρουν διάφορους δράκους στα φιλικά τους Μέσα Ενημέρωσης προκειμένου να εμφανίζουν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ότι έχει διαρρήξει τις σχέσεις του με το Μαξίμου. Βέβαια ο Ευκλείδης απάντησε με αρκετή δόση χιούμορ στα κακογραμμένα σενάρια της Πειραιώς, αλλά αυτοί επιμένουν να παράγουν επικοινωνιακές μπαρούφες.

 

Προβληματισμός για τον… καύσωνα

Για να ξέρετε τί ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως ότι στα επιτελεία των κομμάτων επικρατεί προβληματισμός για το μέγεθος της αποχής στις ευρωεκλογές. Οι ανησυχίες έχουν να κάνουν με την πρόβλεψη των μετεωρολόγων για υψηλές θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 30 βαθμούς την ημέρα των εκλογών. Όπως αντιλαμβάνεστε, κάποιοι θα τρέχουν στις παραλίες για να επιστρατεύσουν τους ψηφοφόρους, πολλοί από τους οποίους αφορμή θέλουν για να μην πάνε στην κάλπη αφού είναι απογοητευμένοι από αυτό που λέγεται δημόσια ζωή.

 

Από αναβολή σε αναβολή

Για μετά τις εκλογές μετατίθεται η ψήφιση του νέου ποινικού κώδικα. Η τολμηρή νομοθετική πρωτοβουλία πάει από αναβολή σε αναβολή, με αποτέλεσμα ο νομικός κόσμος να αρχίσει να διατυπώνει ανησυχίες γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που ένα νομοσχέδιο παραπέμπεται στις καλένδες. Βέβαια ο υπουργός Δικαιοσύνης διαβεβαιώνει ότι είναι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης η κατάθεση και η ψήφιση του νομοσχεδίου αφού ολοκληρώθηκε η διαβούλευση με όλους τους φορείς.

 

Η βεντέτα με Πατούλη

Η βεντέτα του Πατούλη με δύο δημάρχους που προέρχονται από τον ίδιο πολιτικό χώρο μπορεί να αποτυπωθεί και στο εκλογικό αποτέλεσμα. Το πρόβλημα με τον Πατούλη είναι ότι οι δύο δήμοι είναι από τους μεγαλύτερους στο λεκανοπέδιο και οι δήμαρχοι που προέρχονται από τη συντηρητική παράταξη κάνουν ό,τι μπορούν για να τον υπονομεύσουν αφού έχουν μαζί τους ανοιχτούς λογαριασμούς.

 

…Τυφώνας Φάρατζ

Ο τυφώνας Φάρατζ σαρώνει την Αγγλία ισχυροποιώντας συντηρητικούς και εργατικούς. Το πανίσχυρο πλειοψηφικό ρεύμα που συγκεντρώνει ο θεωρητικός του Brexit αποτυπώνεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που τον εμφανίζουν πρώτο με 34% και την Τερέζα Μέι να καταποντίζεται στο 10%. Αιμορραγία εμφανίζουν και οι εργατικοί, που έχουν χάσει πέντε ποσοστιαίες μονάδες και βρίσκονται στο 20% με καθοδική πορεία. Αυτά παθαίνουν τα κόμματα που επιχειρούν να κάνουν παιχνίδια αγνοώντας την απόφαση για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση που πήρε ο κυρίαρχος λαός στο δημοψήφισμα.