Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Το "Μπουρλότο" της Kontra Νews

Το "Μπουρλότο" της Kontra Νews

«Κοστολογούν το πακέτο»

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουν στην Πειραιώς το πακέτο μέτρων που πρόκειται να εξαγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Οι σύμβουλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν αναλάβει να κοστολογήσουν το πακέτο παροχών και μείωσης φόρων προκειμένου να διαμορφωθεί η θέση της Νέας Δημοκρατίας. Πάντως σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται να ταχθούν κατά των παροχών γιατί τρέμουν το πολιτικό κόστος. Βέβαια για τις φορολογικές ελαφρύνσεις έχουν έτοιμη τη σπέκουλα. Θα τις χαρακτηρίσουν άτολμες παρά το γεγονός ότι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση είναι σημαντική και ανταποκρίνεται στο πάγιο αίτημα των μικρομεσαίων επιχειρηματιών.

 

Μετωπική σύγκρουση

Για τη μεγάλη σύγκρουση που θα γίνει στη Βουλή στις 6 Μαΐου με αφορμή την πρόταση μομφής που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία για τον Παύλο Πολάκη, την οποία ο Αλέξης Τσίπρας μετατρέπει σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση, προετοιμάζονται το Μαξίμου και η Πειραιώς. Όπως πληροφορούμαι από έγκυρη πηγή, ο Αλέξης Τσίπρας θα προχωρήσει σε μετωπική επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, επαναφέροντας στο προσκήνιο όλες τις γκρίζες ζώνες της Δεξιάς διακυβέρνησης. Στην ίδια κατεύθυνση πρόκειται να κινηθεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναφέροντας στο προσκήνιο πέντε φακέλους με δήθεν σκάνδαλα κυβερνητικών στελεχών.

 

Τι δεν κατάλαβε η Φώφη

Προφανώς η κυρία Φώφη Γεννηματά δεν αντιλαμβάνεται τη σημασία του αποτελέσματος των εκλογών στην Ισπανία, ή δεν θέλει να το αντιληφθεί. Στην Ισπανία κέρδισαν οι σοσιαλιστές, οι οποίοι θα σχηματίσουν κυβέρνηση μαζί με τους PODEMOS. Όπως όλα δείχνουν, η Ισπανία θα έχει μία συμμαχία κεντροαριστερών και αριστερών δυνάμεων. Αντίθετα, η Φώφη Γεννηματά το μόνο που κάνει είναι να επιτίθεται με δριμύτητα κατά της Αριστεράς και ν’ αλληθωρίζει για συνεργασίες προς τα Δεξιά.

Υποπτα συμφέροντα

Για να ξέρετε τί ακριβώς συμβαίνει, είναι πολλά τα συμφέροντα τα οποία επιδιώκουν να βγάλουν από το παιχνίδι τη ΔΕΗ. Βέβαια μια τέτοια εξέλιξη είναι αδύνατη, με δεδομένο ότι η ΔΕΗ παραμένει ο ενεργειακός γίγαντας της χώρας και είναι αυτή που θα καθορίσει τους όρους του παιχνιδιού.