Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διαβάστε το "Μπουρλότο" της σημερινής #Kontranews

Διαβάστε το "Μπουρλότο" της σημερινής #Kontranews

Επέστρεψε το… φάντασμα

Ενα φάντασμα από το παρελθόν, ο περιβόητος Πολ Τόμσεν του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, επανήλθε με δηλώσεις του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει πλεονάσματα, χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την αποπληρωμή των δανείων προς το ΔΝΤ, ενώ επανέλαβε την ιδεοληπτική του θέση την οποία φαίνεται ότι έχει ανάγει σε δόγμα για την περικοπή των συντάξεων. Άλλωστε δεν είναι μόνο ο Τόμσεν που έχει εμμονή με τις συντάξεις αλλά και κάποιοι νεοφιλελεύθεροι μάγοι που φιλοδοξούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η αλήθεια για τον Κ. Γαβρά

Για να ξέρετε τί ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως ότι ουδέποτε χρηματοδοτήθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο η κινηματογραφική παραγωγή που υπογράφει ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς με αντικείμενο την κρίσιμη περίοδο που παιζόταν η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι 630.000 ευρώ αποτελούν επιστροφή φόρων για την παραγωγή που γίνεται στην Ελλάδα. Το ίδιο ισχύει για όλες τις κινηματογραφικές παραγωγές που γυρίζονται στη χώρα μας.

Αναξιόπιστες οι δημοσκοπήσεις

Αντιφατικά είναι τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων που διενεργήθηκαν για λογαριασμό κομμάτων αλλά και επιχειρηματικών ομίλων. Οι αποκλίσεις στα αποτελέσματα είναι μεγάλες, ενώ υψηλό παραμένει το ποσοστό των αναποφάσιστων, με αποτέλεσμα να είναι παρακινδυνευμένη κάθε πρόβλεψη. Οι δημοσκόποι αναμένουν με αγωνία το ποσοστό συσπείρωσης που θα αναπτύξει ο ΣΥΡΙΖΑ το κρίσιμο διάστημα πριν τις εκλογές. Γιατί πάντα τα κόμματα που βρίσκονται στην κυβέρνηση ανεβάζουν συσπείρωση παραμονές των εκλογικών αναμετρήσεων, σε αντίθεση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το μπλόκο Γαβρόγλου

Ισχυρές πιέσεις δέχεται ο Γαβρόγλου για να εγκρίνει την πρόσληψη ιερέων. Βέβαια ο ίδιος αντιστέκεται με το επιχείρημα ότι 6.000 οργανικές θέσεις ιερέων είναι πολλές και το κράτος δεν αντέχει να πληρώνει άλλους μισθούς. Πάντως οι ιεράρχες συνεχίζουν την προσπάθεια για να πετύχουν το στόχο τους, φτάνοντας σε σημείο να κάνουν ακόμα και λόμπινγκ με άλλα αναρμόδια κυβερνητικά στελέχη.

Προκαλούν την κοινωνία

Εστω και με καθυστέρηση άρχισαν να αντιλαμβάνονται τόσο στην Πειραιώς όσο και στην Χαριλάου Τρικούπη το πολιτικό κόστος που προκαλούν οι προκλητικές γνωματεύσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου και του Ευάγγελου Βενιζέλου για παραγραφή των αδικημάτων της δωροδοκίας. Μπορεί σύμφωνα με το γράμμα του νόμου να έχουν δίκιο, αλλά το ερώτημα που τίθεται είναι τί θα πουν οι απλοί πολίτες όταν μπει μπροστά το συνταγματικό πλυντήριο για να απαλλάξει από ποινικές ευθύνες υπουργούς που έχουν τσεπώσει μίζες.