Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σύντομα

Σύντομα

** Έχει ενδιαφέρον η επισήμανση του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου στη Βουλή ότι οι οργανικές θέσεις κληρικών είναι 6.000, αλλά υπάρχουν 10.400 ιερείς οι οποίοι πληρώνονται. Προσθέτοντας ότι τα πράματα πρέπει να στη θέση τους . Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα πληρώνονται πλέον μόνο οι έχοντες οργανική θέση; Ας πρόσεχαν όσοι δεν ήθελαν τη συμφωνία Ιερώνυμου-Τσίπρα

** Ο παλιός μας γνώριμος ο Πολ Τόμσεν, ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ, χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη» την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου του Ταμείου, ο κ. Τόμσεν υπενθύμισε τον «προσωρινό» χαρακτήρα των πόρων που προσφέρει το Ταμείο. Τόνισε, το ΔΝΤ θεωρεί τη συγκεκριμένη πολιτική σημαντική προκειμένου να απελευθερωθεί δημοσιονομικός χώρος που θα επιτρέψει στη χώρα να ακολουθήσει ένα πιο φιλικό προς την ανάπτυξη μείγμα οικονομικής πολιτικής.

** Επίθεση στους μιντιάρχες της Τουρκίας έκανε ο νικητής των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη Εκρέμ Ιμάμογλου. Τους κατηγορεί ότι προεκλογικά ενέργησαν μεροληπτικά και δεν του έδωσαν δικαίωμα απάντησης. Κατονόμασε οικογένειες μεγαλοεπιχειρηματιών οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες MME, όπως η οικογένεια Şahenk (NTV), η οικογένεια Ciner (Habertürk) και η οικογένεια Demirören (CNN Türk, Hürriyet, Milliyet). Το σύνολο των τουρκικών ΜΜΕ αναφέρονται στις δηλώσεις του Προέδρου Erdoğan περί «ολικής παρανομίας» στις εκλογές της Κωνσταντινούπολης. Ο Πρόεδρος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κανένας να μην θεωρεί τον εαυτό του νικητή με 13.000-14.000 διαφορά ψήφων». Ο İmamoğlu απάντησε στον Πρόεδρο υπενθυμίζοντας τα λόγια του αρχηγού του κόμματος MHP Devlet Bahçeli: «Και με μία ψήφο κερδίζεις τις εκλογές».

** Το 3% των κατοίκων της χώρας αποδείχθηκε ότι κατέχουν περίπου το 90% όλων των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων, καταθέσεων και μετρητών στη Ρωσία. Η διαπίστωση αυτή δημοσιεύτηκε στην ρωσική εφημερίδα Kommersant, από έρευνα που πραγματοποίησαν η Ανώτατη Σχολή Οικονομίας με την τράπεζα Vneshekonombank, για την οποία χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία του περασμένου έτους. Η Ρωσία είναι μια ανερχόμενη καπιταλιστική χώρα, όπου οι ανισότητες είναι τεράστιες. Και όπου υπάρχει μεγάλος πλούτος, υπάρχει και πολύ μεγάλη φτώχεια.