Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σύντομα

Σύντομα

** Είναι αλήθεια αυτό που είπε η Όλγα Γεροβασίλη, ότι δεν είναι η πρώτη φορά (τα τελευταία χρόνια) που γίνεται κάποια επιχείρηση στα Εξάρχεια. Έχουν γίνει αρκετές και μάλιστα επιτυχημένες, αφού συνελήφθησαν συμμορίες ναρκωτικών και έσπασαν κυκλώματα φασιστικών και άλλων ομάδων. Έχει όμως σημασία αυτό που είπε, ότι η χθεσινή επιχείρηση προετοιμάστηκε εδώ και πολύ καιρό. Αν είναι έτσι, η επιχείρηση-φιάσκο του Λιμενικού, πριν από μερικές μέρες, δημιουργεί περισσότερα ερωτήματα.

** Η Τουρκία διαμαρτύρεται έντονα τις αποφάσεις Γαλλίας και Ιταλίας να αναγνωρίσουν επισήμως τις μαζικές σφαγές των Αρμενίων το 1915 ως μια γενοκτονία, ένα ζήτημα συστηματικής διένεξης ανάμεσα στην Τουρκία και στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωση. Πρόκειται για ένα ακόμα βέλος κατά της Τουρκίας, η οποία δεν είναι επιθυμητή στην ΕΕ. Κάθε μέρα, υπάρχει ένα γεγονός που χειροτερεύει τις σχέσεις της Τουρκίας με τη Δύση.

** Οι 28 της ΕΕ, αποφάσισαν να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για τις εμπορικές σχέσεις, που είχαν παγώσει λόγω των αντιρρήσεων της Γαλλίας. Η αρχή θα γίνει από τα θέματα γεωργίας και κτηνοτροφίας και η μεγαλύτερη δυσκολία θα είναι τα… κοτόπουλα! Διότι στις ΗΠΑ, ρίχνουν στα κοτόπουλα (μετά την θανάτωση) χλωρίνη, λόγω σαλμονέλας. Κάτι που οι Ευρωπαίοι θεωρούν, φυσικά, επικίνδυνο. Μένει να δούμε αν εκτός από μεταλλαγμένα μπορεί να τρώμε και… χλωριωμένα κοτόπουλα.

** Ο Ερντογάν θέλει τελικώς να δείξει ότι είναι σουλτάνος. Όχι μόνο προσπαθεί να ακυρώσει τις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη, καταργώντας την απόφαση του λαού, αλλά στο Ντιαρμπακίρ, η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή (YSK) ακύρωσε την εκλογή ορισμένων δημάρχων που ήταν υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές με το φιλοκουρδικό κόμμα HDP. Τι νόημα έχουν οι εκλογές στην Τουρκία υπό αυτές τις συνθήκες;