Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΟΑΣΑ: Αύξηση 28% στα έσοδα του Οργανισμού λόγω ηλεκτρονικού εισιτηρίου

ΟΑΣΑ: Αύξηση 28% στα έσοδα του Οργανισμού λόγω ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Θετικό ταμείο με σημαντική αύξηση κατά 28% στο έσοδα του πρώτου τριμήνου του 2019 σε σχέση με πέρσι, καταγράφει για τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Η συνεισφορά του νέου κομίστρου στα οικονομικά αποτελέσματα του ΟΑΣΑ δείχνει να περιορίζει σταδιακά τις μεγάλες απώλειες από την εισιτηριοδιαφυγή, καλλιεργώντας  προσδοκίες για τον περιορισμό και την σταδιακή εξάλειψη των ελλειμμάτων στις αστικές συγκοινωνίες. 

Για την πορεία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα έσοδα της ΟΑΣΑ, μίλησε χθες από το βήμα του συνεδρίου του Economist για τις υποδομές στην ΝΑ Ευρώπη, ο γενικός διευθυντής της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, κ. Γιώργος Αγραφιώτης.

Η ελληνική εταιρεία μαζί με την Κορεάτικη LG, έχουν αναλάβει την λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου που περνά από το στάδιο των δυσλειτουργιών που συνάντησε τους προηγούμενους μήνες, στην φάση της πλήρους εφαρμογής ανταποκρινόμενο στις υψηλές απαιτήσεις του σχεδιασμού του.

Η βελτίωση των εσόδων είχε φανεί από πέρσι, όταν  ο Οργανισμός, είχε ανακοινώσει αύξηση κατά 20% των εσόδων.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο είναι ένα από τα έργα ΣΔΙΤ που υλοποίησε επιτυχώς η Ειδική Γραμματεία συγχρηματοδοτούμενων έργων με επικεφαλής τον κ. Νίκος Ματζούφα. Χθες κατά την διάρκεια του συνεδρίου, ο Ειδικός Γραμματέας κάνοντας έναν απολογισμό του έργου του, ανακοίνωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν υπογραφεί 14 συμβάσεις ΣΔΙΤ, συνολικού ύψους 800 εκατ. ευρώ.