Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ευκλείδης Τσακαλώτος

Συνάντηση Τσακαλώτου - Νουί για τις Τράπεζες, αύριο στην Φρανκφούρτη

Τον «καυτό» φάκελο της διαχείρισης των κόκκινων δανείων και των μεγάλων αλλαγών που έρχονται στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, θα ανοίξουν  κατά την συνάντηση τους, στη Φρανκφούρτη, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM), Ντάνιελ Νούι, στα νέα γραφεία της ΕΚΤ.

Από το υπουργείο Οικονομικών, τονίζεται πως κύριο «θέμα της συνάντησης θα αποτελέσει η πορεία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και τα “κόκκινα δάνεια”».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις κατά την συνάντηση η ευρωπαία αξιωματούχος αναμένεται να επαναλάβει τις βασικές προτεραιότητες της ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες, όμως σύμφωνα με εκτιμήσεις, από την κουβέντα δεν θα λείψει και το θέμα των αλλαγών στις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών.

Την ώρα που από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το μήνυμα που στέλνει ο πρόεδρος, Γιώργος Μιχελής, είναι πως δεν θα δοθεί καμία παράταση στην ολοκλήρωση της διαδικασίας αλλαγών στις επιτροπές και τα Διοικητικά Συμβούλια, η καταληκτική ημερομηνία για τις αλλαγές παραμένει το τέλος Σεπτεμβρίου.

Με τους δανειστές, να «τρέχουν» αλλαγές σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, από το ΤΧΣ, τονίζεται πως οι υφιστάμενες διοικήσεις επεξεργάζονται ήδη τα σχέδια αναδιάρθρωσης και διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων.

Στην επίσκεψη Νουί στην Αθήνα, τον Φεβρουάριο, η επικεφαλής «επόπτης» της ΕΚΤ, είχε αποκλείσει αλλαγή στο νόμο για τις διοικήσεις των τραπεζών, στηρίζοντας τον αποκλεισμό των πολιτικών προσώπων.