Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ευκλείδης Τσακαλώτος

Ευκλ. Τσακαλώτος: Τελειώνουμε με τα φορολογικά και ξεδιπλώνουμε την αναπτυξιακή ατζέντα

Μετά τα μέτρα και το θρίλερ των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, η κυβέρνηση βάζει μπροστά το θέμα της Ανάπτυξης και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, τονίζει πως έχει έρθει η ώρα για να ξεδιπλώσουμε την αναπτυξιακή ατζέντα.  Ο υπουργός, που χαρακτήρισε σημαντική την συμφωνία για το χρέος που επιτεύχθηκε με τους θεσμούς ως προς την ελάφρυνση του χρέους σε δηλώσεις στο Euronews, τόνισε πως είναι η πρώτη φορά που διευκρινίζεται με σαφήνεια  το τι θα γίνει από τους θεσμούς στο θέμα της διαχείρισης του χρέους, «αν χρειαστεί».  Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός, είναι σαφές  πως από το 2018 και μετά οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας δεν θα ξεπερνούν το 15% και αυτός είναι ένας «κόφτης» στο χρέος.

«Οι Έλληνες τώρα περιμένουν να γυρίσουμε σελίδα», τόνισε ο υπουργός για να προσθέσει πως σύμφωνα με την συμφωνία,  το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής, είναι εμπροσθοβαρές. Τώρα που τελειώνουμε με τα φορολογικά, ξεδιπλώνουμε την αναπτυξιακή μας ατζέντα.

Μεγάλη ανάσα,  αναμένεται από τις αποφάσεις της ΕΚΤ για την ρευστότητα, με την επαναφορά του waiver και την συμμετοχή της χώρας μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. «Η προσπάθειά μας θα ενισχυθεί από την ένταξή μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ», τόνισε ο υπουργός, που έχει τοποθετήσει χρονικά την ελληνική συμμετοχή κοντά στο Σεπτέμβριο. Ο ίδιος εκτιμά πως, η κίνηση αυτή θα οδηγήσει σε επιστροφή επενδυτών.