Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η συνταγή της ημέρας: Γαύρος στο φούρνο

Η συνταγή της ημέρας: Γαύρος στο φούρνο

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό γαύρο, καθαρισμένο
  • 2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 50 ml νερό
  • 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
  • ¼ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αδειάζουμε όλα τα υλικά σε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 27Χ20εκ. και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας.

Έπειτα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 40-45 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμος, σερβίρουμε το γαύρο ζεστό.