Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
H Τζίτζι Χαντίντ κάνει «πόλεμο» ενάντια στην Ελλάδα και το Twitter την αποστομώνει

H Τζίτζι Χαντίντ κάνει «πόλεμο» ενάντια στην Ελλάδα και το Twitter την αποστομώνει

Πρόσφατα, το γνωστό μοντέλο Τζίτζι Χαντίντ επισκέφτηκε τη Μύκονο για διακοπές, αλλά δυστυχώς είχε μια πολύ άσχημη εμπειρία που κατέστρεψε την καλή εικόνα που είχε για το νησί αλλά και τη χώρα μας.

«Με λήστεψαν. Δεν πρόκειται να ξαναπάω. Δεν σας το συστήνω (σ.σ.: τη Μύκονο). Ξοδέψτε τα χρήματά σας αλλού» έγραψε στην ανάρτησή της, χωρίς να γράψει άλλες λεπτομέρειες για τη ληστεία. Από την πλευρά του, ο πατέρας της, Μοχάμεντ, μίλησε στο «TMZ» και είπε ότι η ληστεία έγινε στο σπίτι που είχαν νοικιάσει στη Μύκονο ενώ έλειπαν οι κόρες του.

Ωστόσο οι προτροπές της είχαν το αντίθετο αποτέλεσμα, αφού πολλοί έσπευσαν να υπερασπιστούν την Ελλάδα, κατηγορώντας το μοντέλο για επιπόλαιες αναρτήσεις.

Kάποιος επεσήμανε πως η Ελλάδα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην τουριστική της βιομηχανία. «Μία από τις κυριότερες πηγές εισοδήματος της Ελλάδας είναι ο τουρισμός και κυριολεκτικά δυσφημείτε τη χώρα. Εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται τη Μύκονο ετησίως. Επειδή συνέβη σε σένα, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να συμβεί σε όλους. Έχετε δει ποτέ τα εγκλήματα και τις δολοφονίες που συμβαίνουν στη χώρα σας; Για να μη μιλήσουμε για τις μαζικές δολοφονίες. Σε παρακαλώ! Τι σημαίνει αυτό; Ότι κανείς δεν θα έπρεπε να επισκεφθεί τις ΗΠΑ;».

<

It's understandable that #GigiHadid has been shaken by the break-in, but shaming #Mykonos and telling ppl not to go there is quite shallow when she rushes back to USA, where ppl litterally get killed in the streets every minute. The greek islands are among the safest places to go

— Lisbeth Bitsch Jensen 🇩🇰🌊🌏🐬❣️ (@LisbethJensenDK) August 13, 2019

You are a millionaire @GiGiHadid. The fact that you are blaming the most beautiful country/island as a reason for being robbed is so ignorant. You were robbed because of who you are, not where you are. I’m sure someone of your status can understand this concept. pic.twitter.com/mVwaWxvsQn

— p 🦋 (@ohaipatty) August 11, 2019

Αντιδρά η  Τζίτζι Χαντίντ: Αν το ήξερα, δεν θα είχα πάει

Μετά την κριτική που δέχθηκε, το διάσημο μοντέλο αποφάσισε να προβεί στον ακόλουθο σχολιασμό: «Επιτρέψτε μου να το καταστήσω σαφές σε όσους πιστεύουν ότι δεν δικαιούμαι να εκφράσω την άποψή μου για την εμπειρία μου και να προειδοποιήσω τους ανθρώπους γι’ αυτήν – με λήστεψαν μαζί με άλλα 30 σπίτια εκείνο το βράδυ, κάποια υπό την απειλή όπλου. Δεν ήταν δυνατόν να έρθω σε επαφή με οποιαδήποτε μορφή επιβολής του νόμου, πέρα από την ιδιωτική μου ασφάλεια.

Αυτό είναι ένα προνόμιο το οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι που ταξιδεύουν εκεί δεν θα είχαν. Εάν συμβεί κάτι ενώ το αστυνομικό τμήμα είναι κλειστό, δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να γίνει για να προστατευτείς και όταν ανοίξει το αστυνομικό τμήμα, δεν φαίνεται πως η κατάρτιση και οι πόροι του συμβαδίζουν με την διατήρηση της ασφάλειας των ανθρώπων όσον αφορά στον αριθμό των εγκλημάτων που συμβαίνουν εκεί σε νυχτερινή βάση (μιλάω για το συγκεκριμένο νησί μόνο, γιατί εκεί έζησα όλη αυτή την εμπειρία).

Αυτή δεν είναι μια πληροφορία που γνωρίζουν πολλοί άνθρωποι προτού επισκεφθούν τη Μύκονο. Αν ήξερα ότι τέτοια περιστατικά συμβαίνουν τόσο συχνά και πως δεν υπήρχε υποδομή για να προστατευθεί κάποιος, δεν θα είχα πάει. Επομένως, αυτή είναι η γνώμη μου, που βασίζεται σε πραγματικά περιστατικά, και αν δεν σας αρέσει, δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Τέλος, δουλεύω πολύ σκληρά και πολύ σπάνια κάνω τέτοια ταξίδια για μένα και τους φίλους μου. Συνεπώς, αν θέλω να ποστάρω φωτογραφίες από το ταξίδι αφότου με λήστεψαν, θα το κάνω».