Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τραγωδία στην Ουκρανία: Νεκρή 16χρονη απο πυρκαγιά σε κτίριο- 14 αγνοούμενοι και 27 τραυματίες

Τραγωδία στην Ουκρανία: Νεκρή 16χρονη απο πυρκαγιά σε κτίριο- 14 αγνοούμενοι και 27 τραυματίες

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έπειτα από φωτιά που ξέσπασε χθες σε κτίριο στην Οδησσό της Ουκρανίας, δεκατέσσερις άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι ενώ μία μια 16χρονη μαθήτρια έχασε τη ζωή της.

Από την πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε χθες σε κτίριο στο κέντρο της πόλης στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία αρκετών λυκείων και ανώτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, έχασε τη ζωή της μία 16χρονη μαθήτρια και τραυματίστηκαν 27 άνθρωποι. Το κτίριο καταστράφηκε εν μέρει.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο σήμερα το πρωί αλλά δεκάδες πυροσβέστες συνεχίζουν να ψάχνουν για επιζώντες στα κατεστραμμένα μέρη του κτιρίου αυτού των έξι ορόφων.

"Ελπίζουμε όλοι ότι από τους 14 αγνοούμενους θα βρεθούν ζωντανοί όσο το δυνατόν περισσότεροι", γράφει στο Facebook ο Ζελένσκι.

Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται 7 πυροσβέστες, ενώ 5 από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση. Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς, ενώ το ουκρανικό κοινοβούλιο τήρησε σήμερα ενός λεπτού σιγή για τα θύματα.

Οι πυρκαγιές με θύματα δεν είναι κάτι το σπάνιο στην Ουκρανία, όπου ο σεβασμός στους κανόνες ασφάλειας είναι αμφιλεγόμενος και πολλές υποδομές είναι απαρχαιωμένες.

Τον Αύγουστο, 9 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά σε ξενοδοχείο της Οδησσού. Τον Ιούνιο και πάλι στην Οδησσό 6 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά σε ψυχιατρικό νοσοκομείο.