Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ο Πάολο Κοέλιο ετοίμαζε παιδικό βιβλίο με τον Κόμπι Μπράιαντ

Ο Πάολο Κοέλιο ετοίμαζε παιδικό βιβλίο με τον Κόμπι Μπράιαντ

Ο θρύλος του ΝΒΑ, Κόμπι Μπράιαντ, που έφυγε τόσο ξαφνικά από τη ζωή, και ο Βραζιλιάνος συγγραφέας Πάολο Κοέλιο, δούλευαν μαζί για τη συγγραφή ενός παιδικού βιβλίου.

Η τραγική είδηση όμως, του θανάτου του σπουδαίου μπασκετμπολίστα, έβαλε τέλος τα σχέδιά τους, με τον διάσημο συγγραφέα να ανακοινώνει πως διέγραψε τα αρχεία που μέχρι τώρα είχαν συνθέσει.

Όπως αναφέρει στο Associated Press ο Κοέλιο, οι δυο τους είχαν ξεκινήσει να συζητάνε για το project το 2016, όταν ο Κόμπι αποσύρθηκε ύστερα από την 20ετη του καριέρα στο NBA. Λίγους κιόλας μήνες μετά, ξεκίνησαν τη συγγραφή.

Μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Black Mamba, ο Κοέλιο ανακοίνωσε: «Διέγραψα τα αρχεία. Δεν είχε κανένα νόημα να εκδώσω το βιβλίο χωρίς αυτόν. Αυτό δεν με αποτρέπει από το να γράψω μια μέρα ένα βιβλίο για όλα όσα έμαθα από τον Κόμπι και το πόσο σπουδαίος άνθρωπος ήταν. Όμως χωρίς αυτόν, το παιδικό βιβλίο δεν είχε πια νόημα».

Η απόφαση του συγγραφέα απογοήτευσε πολλούς από τους θαυμαστές του Κόμπι, οι οποίοι ύστερα από τα τραγικά νέα, περίμεναν ως «λύτρωση» την έκδοση του βιβλίου.