Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μποτσουάνα: Σπεύδουν να βρουν τρόπο να φύγουν οι Έλληνες που ζουν στη χώρα

Μποτσουάνα: Σπεύδουν να βρουν τρόπο να φύγουν οι Έλληνες που ζουν στη χώρα

Συναγερμός έχει σημάνει σε όλο τον κόσμο για τη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού καθώς πρόκειται για ένα άκρως μεταδοτικό στέλεχος που ακόμα δεν είναι σαφές αν καλύπτεται από τα εμβόλια ή όχι. Η μετάλλαξη εντοπίστηκε στην αφρικανική ήπειρο και προκαλεί ανησυχία, μεταξύ άλλων, και στους Έλληνες που ζουν στη Μποτσουάνα.

Οι οικογένειες των Ελλήνων που ζουν στην αφρικανική χώρα είναι περίπου 40 και κάποιοι εξέφρασαν, στο δελτίο του Open, την ανησυχία τους καθώς η μία μετά την άλλη οι χώρες κλείνουν τα σύνορά τους για τους ταξιδιώτες από τη χώρα. Οι Έλληνες της Μποτσουάνα περίμεναν ότι θα επέστρεφαν στην Ελλάδα για τα Χριστούγεννα και φοβούνται ότι θα πρέπει να μπουν σε μία νέα καραντίνα. «Ανησυχούμε, νομίζαμε ότι τα πράγματα θα πήγαιναν προς το καλύτερο», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Στο δελτίο του Open μίλησε και ο επίτιμος πρόξενος της Μποτσουάνα, Γεράσιμος Σιούτας, ο οποίος αποκάλυψε ότι ήδη, έχουν επικοινωνήσει μαζί του τρεις Έλληνες εργάτες ζητώντας τη βοήθειά του για να φύγουν από τη χώρα για τις γιορτές, αλλά και να επιστρέψουν, στη συνέχεια, στη βάση τους. «Αν είχε εμβολιαστεί το 50% του πληθυσμού δε θα είχαμε προβλήματα μεταλλάξεων από την αφρικανική ήπειρο», υπογράμμισε ο ίδιος.