Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μετά τον Πούτιν και ο Τραμπ – Αναμένεται να ενημερώσει για την ανάπτυξη αμερικανικού εμβολίου για τον κορωνοϊό

Μετά τον Πούτιν και ο Τραμπ – Αναμένεται να ενημερώσει για την ανάπτυξη αμερικανικού εμβολίου για τον κορωνοϊό

Σε αγώνα δρόμου για το… ποιος θα κυριαρχήσει φαίνεται πως εξελίσσεται η προσπάθεια ανάπτυξης του εμβολίου για τον κορωνοϊό. Μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας ότι ενέκρινε ένα εμβόλιο για τον ιό, ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, πιθανό να ενημερώσει δημόσια για την ανάπτυξη ενός αμερικανικού εμβολίου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα ενημερωθεί για τις προσπάθειες των ΗΠΑ όσον αφορά ένα εμβόλιο κατά της COVID-19 αργότερα σήμερα Τρίτη (11/8) και είναι πιθανό να δώσει δημόσια ενημέρωση, δήλωσε η σύμβουλος του Λευκού Οίκου Κέλιαν Κόνγουεϊ, μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας ότι ενέκρινε ένα εμβόλιο για τον νέο κορωνοϊό.

«Ο πρόεδρος λαμβάνει ενημέρωση για το εμβόλιο εδώ στον Λευκό Οίκο σήμερα, και είμαι σίγουρη ότι θα το ανακοινώσει σε μια ανοικτή εκδήλωση προς τον Τύπο και επίσης πιθανόν στην ενημέρωση των δημοσιογράφων αργότερα σήμερα», είπε η Κόνγουεϊ.

Υπενθυμίζεται ότι η ονομασία του εμβολίου κατά του κορωνοϊού που ανέπτυξε η Ρωσία είναι «Sputnik V» (το V αναφέρεται στο vaccin/εμβόλιο) και παραπέμπει στον πρώτο τεχνητό δορυφόρο που μπήκε σε τροχιά από τη Σοβιετική Ένωση το 1957, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Τρίτης (11/08). Η ανάπτυξη του εμβολίου πανηγυρίζεται από την Μόσχα ως μεγάλη επιτυχία, αφού η Ρωσία γίνεται η πρώτη χώρα που εγκρίνει εμβόλιο για τον νέο κορωνοϊό.