Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κορωνοϊός: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Νιγηρία και την υποσαχάρια Αφρική

Κορωνοϊός: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Νιγηρία και την υποσαχάρια Αφρική

Χθες Πέμπτη, επιβεβαιώθηκε ένα κρούσμα του νέου κορωνοϊού στη Νιγηρία, το πρώτο στην υποσαχάρια Αφρική, ανακοίνωσε σήμερα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της πολυπληθέστερης χώρας της ηπείρου.

Το υπουργείο Υγείας «επιβεβαίωσε ένα κρούσμα του κορωνοϊού στην πολιτεία Λάγκος. Αυτό το κρούσμα που επιβεβαιώθηκε την 27η Φεβρουαρίου 2020 είναι το πρώτο που καταγράφεται από την έναρξη της επιδημίας» πνευμονίας που προκαλεί ο κορωνοϊό, διευκρίνισε το ίδιο μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για Ιταλό πολίτη που εργάζεται στη Νιγηρία και επέστεψε στο Λάγκος από το Μιλάνο στις 25 Φεβρουαρίου.

Ο ασθενής είναι κλινικά σταθερός, χωρίς σοβαρά συμπτώματα και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Λοιμωδών Ασθενειών στη Yaba του Λάγκος».

Σημειώνεται ότι πριν το κρούσμα στη Νιγηρία, μόνο δύο περιπτώσεις εμφανίστηκε σε όλη την Αφρική, μία στην Αίγυπτο και μία στην Αλγερία, γεγονός που έχει προκαλέσει προβληματισμό στους ειδικούς Υγείας δεδομένων των στενών οικονομικών δεσμών της ηπείρου με την Κίνα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι τα αφρικανικά συστήματα υγείας δεν είναι καλά εξοπλισμένα για να ανταποκριθούν στη θανατηφόρα εξάπλωση του κορωνοϊού σε περίπτωση που οι περιπτώσεις αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται.