Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ιταλία: Στις φλόγες ιστορικό κτήριο που αποτελεί Μνημείο της UNESCO

Ιταλία: Στις φλόγες ιστορικό κτήριο που αποτελεί Μνημείο της UNESCO

Στις φλόγες παραδόθηκε το πρωί της Τρίτης το ιστορικό κτηριακό συγκρότημα της Καβαλερίτσα Ρεάλε, στο κέντρο του Τορίνου, το οποίο αποτελεί Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά και να αποφευχθεί επέκτασή της στις παρακείμενες εγκαταστάσεις της κρατικής ραδιοτηλεόρασης RAI.

Πριν από λίγα χρόνια το ιστορικό κτίριο είχε ξανατυλιχθεί στις φλόγες. Η κυκλοφορία στο κέντρο του Τορίνου έχει απαγορευθεί για να διευκολυνθεί το έργο της κατάσβεσης. Μέχρις στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες και δεν έχουν διαπιστωθεί τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς στο κτήριο, στο οποίο στεγάζονται -ως επί το πλείστον- συλλογικότητες του Τορίνου.

Οι κάτοικοι της περιοχής ξύπνησαν από τους πυκνούς καπνούς και τις φλόγες και στο διαδίκτυο, ήδη, κυκλοφορεί πλήθος εικόνων από την πυρκαγιά.

Le prime immagini dell'incendio alla Cavallerizza reale di Torino. Possibile pista dolosa. (Foto ANSA) @TgrRai #ioseguoTgr pic.twitter.com/hjWFgqvbmR

— Tgr Rai Piemonte (@TgrPiemonte) October 21, 2019

#Torino 9:30 #21ottobre, #incendio locali della Cavallerizza Reale: crollo parziale di una porzione del tetto andato in fiamme. Incendio spento dai #vigilidelfuoco, in corso ultime operazioni di bonifica pic.twitter.com/jWEkSwDIr9

— Vigili del Fuoco (@emergenzavvf) October 21, 2019