Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
εκλογές

ΗΠΑ: Πάνω από 47 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ψηφίσει στις προεδρικές εκλογές

Δώδεκα μέρες πριν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, πάνω από 47 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει στις προεδρικές εκλογές, ξεπερνώντας ήδη, τον συνολικό αριθμό της πρόωρης ψηφοφορίας στις εκλογές του 2016, κατά τα νεότερα δεδομένα του US Elections Project.

Εν τω μεταξύ, την τελική τους τηλεοπτική αναμέτρηση θα έχουν τα ξημερώματα της Παρασκευής (στις 4:00 ώρα Ελλάδας) ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο δημοκρατικός προεδρικός υποψήφιος, Τζο Μπάιντεν,

Το Associated Press αναφέρει πως οι σύμβουλοι του Ντόναλντ Τραμπ τον έχουν συμβουλεύσει να διατηρήσει ένα πιο ήπιο προφίλ σε σχέση με την επιθετική συμπεριφορά που επέδειξε στο προηγούμενο debate, το οποίο φαίνεται πως λειτουργεί υπέρ του εκλογικού του αντιπάλου.  

Ο Τζο Μπάιντεν, από την άλλη, ο οποίος επιβράδυνε την προεκλογική του εκστρατεία προκειμένου να προετοιμαστεί για την τηλεμαχία, αναμένει ότι ο Τραμπ θα γίνει έντονα προσωπικός. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με το επιτελείο του, θα θέλει να αποστασιοποιηθεί από μια συζήτηση γύρω από τον κορωνοϊό, την οικονομία και άλλα ακανθώδη θέματα.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα για τις προεδρικές ψηφίζοντας πρόωρα αυτό το Σαββατοκύριακο στη Φλόριντα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζαντ Ντίρι.