Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΗΠΑ: Κωφός έκανε μήνυση στο Pornhub γιατί τα βίντεο δεν είχαν υπότιτλους

ΗΠΑ: Κωφός έκανε μήνυση στο Pornhub γιατί τα βίντεο δεν είχαν υπότιτλους

Ένας άνδρας από το Μπρούκλιν των ΗΠΑ, ο Yaroslav Suris ο οποίος είναι κωφούς, έκανε μήνυση εναντίον γνωστής ιστοσελίδας ερωτικού περιεχομένου, του Pornhub, καθώς ελλείψει υποτίτλων στα βίντεο δεν μπορεί να τα απολαύσει πλήρως. Σύμφωνα με πληροφορίες της New York Post, ο άνδρας υπέβαλε αγωγή υποστηρίζοντας ότι το site παραβιάζει τον ομοσπονδιακό νόμο της χώρας.

Ο άνδρας ονόματι υποστηρίζει ότι ο ιστότοπος έχει παραβιάσει τα δικά του – όπως και άλλων ανθρώπων – δικαιώματα, που προκύπτουν από τον Νόμο για τους Πολίτες με Αναπηρία των ΗΠΑ, επειδή οι κωφοί και τα άτομα με μειωμένη ακοή δεν καταλαβαίνουν το ηχητικό μέρος των ερωτικών ταινιών. Το Pornhub είναι ένα από τα αρκετά site ερωτικού περιεχομένου της εταιρείας MindGeek, μαζί με το YouPorn και το RedTube, στα οποία γίνεται επίσης αναφορά στην αγωγή.

Για να κάνει την υπόθεση πιο σοβαρή, ο Suris ανέφερε ότι είχε πληρώσει προνομιακή (premium) εγγραφή στο Pornhub, που περιέχει πολλά ερωτικά βίντεο. Σύμφωνα με τον Νόμο για τους Πολίτες με Αναπηρία (ADA), απαγορεύεται η διάκριση εναντίον ανθρώπων με αναπηρίες σε τομείς όπως «εργασία, μεταφορές, επικοινωνίες και πρόσβαση σε κρατικά και τοπικά κυβερνητικά προγράμματα και υπηρεσίες».

Ο Suris μάχεται για να λάβει αποζημίωση και η εταιρεία να τιμωρηθεί και να της επιβληθεί πρόστιμο. «Κατανοούμε ότι ο Yaroslav Suris μηνύει το Pornhub ισχυριζόμενος ότι στερούμε σε κωφούς και με μειωμένη ακοή ανθρώπους την πρόσβαση σε βίντεο μας», ανέφερε εκπρόσωπος του Pornhub.