Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Χιλή: Ο Πινιέρα βγάζει πάλι στους δρόμους τον στρατό

Χιλή: Ο Πινιέρα βγάζει πάλι στους δρόμους τον στρατό

Ο πρόεδρος της Χιλής, Σεμπάστιαν Πινιέρα ζήτησε την άδεια του Κογκρέσου προκειμένου να κατέβει ξανά στο δρόμο ο στρατός. 

Παρότι η Χιλή δέχεται επικρίσεις από τη διεθνή κοινότητα για το βίαιο τρόπο που αντιμετωπίζει την κοινωνική εξέγερση στη χώρα, ο Σεμπάστιαν Πινιέρα εξακολουθεί να βάζει και το στρατό στην εξίσωση της καταστολής. 

Την άδεια του Κογκρέσου έτσι ώστε οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας να επιστρέψουν στους δρόμους και να βοηθήσουν στη φύλαξη των δημόσιων υποδομών που έχουν υποστεί καταστροφές τον τελευταίο μήνα, ζήτησε την Τρίτη ο Χιλιανός πρόεδρος.

Ωστόσο, την Τρίτη η Χιλή αντιμετώπισε για άλλη μία φορά πυρά της διεθνούς κοινότητας, ακριβώς εξαιτίας της συμπεριφοράς των σωμάτων ασφαλείας και του στρατού εναντίον των διαδηλωτών. Ο διευθυντής της Human Rights Watch για την Αμερική, Μιγκέλ Βιβάνκο συναντήθηκε με τον Πινιέρα και του εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις "εκατοντάδες αναφορές των πολιτών για τη βία στους δρόμους". 

Δεκάδες πολίτες στη Χιλή έχουν χάσει τα μάτια τους τον τελευταίο μήνα αφού η αστυνομία χρησιμοποιεί τις τρομερά επικίνδυνες πλαστικές σφαίρες για να αντιμετωπίσει τα πλήθη. Η οργή είναι τόσο έντονη γι' αυτό που ακόμα και οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής ομάδας της Χιλής διαμαρτυρήθηκαν δημοσίως. 

Η κοινωνική εξέγερση στη χώρα διαρκεί εδώ και ένα μήνα έχοντας προκαλέσει μεγάλη κυβερνητική κρίση. Μέχρι στιγμής στα πεδία των συγκρούσεων έχουν σκοτωθεί 26 άτομα.