Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τραμπ

Αποκάλυψη της Washington Post: Ο Τραμπ πίεσε αξιωματούχους της Τζόρτζια να ανατρέψουν το αποτέλεσμα των εκλογών!

Ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ άσκησε αφόρητη πίεση με απειλές σε υψηλόβαθμο αξιωματούχο της πολιτείας της Τζόρτζια ώστε να εντοπίσει "χαμένες" ψήφους για να ανατρέψει το αποτέλεσμα της 3ης Νοεμβρίου στην πολιτεία του αμερικανικού Νότου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, ο Πρόεδρος Τραμπ ζήτησε απο τον Ρεπουμπλικανό αξιωματούχο και Υπουργό Εξωτερικών της Τζόρτζια Μπραντ Ράφενσπεργκερ ννα βρει "τις 11.780 ψήφους" που θα χρειαζόταν για να ανατρέψει το αποτέλεσμα σε μια από τις πολιτείες-κλειδί για τις προεδρικές εκλογές.

Παρόλα αυτά, ο Ράφενσπεργκερ και συνεργάτες του εξηγησαν στον Τραμπ ότι δεν έχει δίκιο, ότι βασίζεται σε αστήρικτες θεωρίες συνωμοσίας και ότι η νίκη του Τζο Μπάιντεν με διαφορά 11.779 ψήφων ήταν δίκαιη και καθαρή.

Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα επιτεθεί στον τρόπο με τον οποίο ο Ράφενσπεργκερ χειρίστηκε τις εκλογές, ισχυριζόμενος χωρίς αποδείξεις ότι οι 16 εκλέκτορες δόθηκαν λανθασμένα στον Μπάιντεν.

"Δεν έχει ιδέα!" Ο Τραμπ έγραψε στο Twitter για τον αξιωματούχο λέγοντας ότι "δεν ήταν πρόθυμος ή ανίκανος" να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με μια σειρά ισχυρισμών σχετικά με τις εκλογές.

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται καθώς την 5η Ιανουαρίου διεξάγεται η επαναληπτική εκλογή στη συγκεκριμένη πολιτεία η οποία κρίνει τον έλεγχο της Γερουσίας.

Εάν οι Ρεπουμπλικάνοι κερδίσουν μία ή και τις δύο αυτές έδρες, θα διατηρήσουν τη μικρή πλειοψηφία στη Γερουσία, επιτρέποντάς τους να μπλοκάρουν ένα μεγάλο μέρος της ατζέντας του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν. Στη περίπτωση που οι Δημοκρατικοί κερδίσουν και τις δύο έδρες, το σώμα θα χωριστεί σε έδρες μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών 50-50, με την εκλεγμένη αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις να ψηφίζει σε περιπτώσεις ισοψηφιών.

Ο Μπάιντεν και η Χάρις θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους στις 20 Ιανουαρίου.