Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Οι 10 χώρες με τους πιο θυμωμένους πολίτες (ΛΙΣΤΑ)

Οι 10 χώρες με τους πιο θυμωμένους πολίτες (ΛΙΣΤΑ)

Ως «θυμός» ορίζεται το έντονο συναίσθημα πάθους που ξυπνά εξαιτίας μιας έντονης αίσθησης κινδύνου που σχετίζεται όμως κυρίως με μια συμβολική απειλή της αυτοεκτίμησης ή της αξιοπρέπειας.

Σε κάθε περίπτωση όμως ο θυμός θεωρείται από τα πιο έντονα συναισθήματα και όταν συσσωρεύεται μπορεί να έχει σωματικές ή/και ψυχικές επιπτώσεις.

Το περιβάλλον βέβαια στο οποίο ζούμε-ευρύτερο και το άμεσο- είναι ένας σημαντικός παράγοντας για το πόσο θυμό μπορεί να βιώνει κανείς, πόσο έντονα και πόσο συχνά.

Ο θυμός λοιπόν ήταν ένα από τα συναισθήματα στα οποία εστίασε η έρευνα της Gallup, «2019 Global Emotions Report» η οποία διεξήχθη σε 143 χώρες.

Όπως φαίνεται λοιπόν σε κάποιες χώρες και περιοχές του πλανήτη ο θυμός είναι ένα συναίσθημα που βιώνεται συχνότερα.

Την πρωτιά μάλιστα έχουν οι Αρμένιοι, με το 45% να δηλώνει είχε «νιώσει έντονο θυμό» την προηγούμενη ημέρα. Ακολουθούν οι Ιρακινοί με ένα 44% και στην περίπτωσή τους βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες: πόλεμοι, κατάρρευση του Κράτους, η απειλή του Ισλαμικού Κράτους και φυσικά το πένθος και η οδύνη χιλιάδων ανθρώπων που έχασαν τους αγαπημένους τους.

Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει το Ιράν, μια χώρα όπου η καταπίεση είναι μέρος της καθημερινότητας. 

Infographic: The World's Angriest Countries  | Statista