Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Νοσοκόμα του Στίβεν Χόκινγκ κατηγορείται για «ανάρμοστη συμπεριφορά» όταν τον φρόντιζε

Νοσοκόμα του Στίβεν Χόκινγκ κατηγορείται για «ανάρμοστη συμπεριφορά» όταν τον φρόντιζε

Μια πρώην νοσοκόμα του Στίβεν Χόκινγκ τέθηκε σε διαθεσιμότητα καθώς κατηγορείται για «ανάρμοστη συμπεριφορά» στην φροντίδα του.    

Η Patricia Dowdy, που εργαζόταν με τον καταξιωμένο επιστήμονα για 15 χρόνια, τέθηκε σε διαθεσιμότητα το 2016. Η έρευνα σε βάρος της ξεκίνησε μετά από παράπονα της οικογένειας του Χόκινγκ και αυτές τις μέρες διεξάγεται η σχετική ακροαματική διαδικασία σε δικαστήριο του Λονδίνου, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 21 Μαρτίου και γίνεται κεκλεισμένων των θυρών.    

Η 61χρονη πρώην νοσοκόμα αρνήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις, αλλά δήλωσε στην Mail on Sunday πως έχει αναστατωθεί πολύ.    

Η φερόμενη «ανάρμοστη συμπεριφορά» της Dowdy έλαβε χώρα στο Κέιμπριτζ, σύμφωνα με όσα έχουν ειπωθεί στο δικαστήριο.    

To 2004, δέκα νοσοκόμες που είχαν φροντίσει κατά καιρούς τον Χόκινγκ, κατηγόρησαν την σύζυγό του, Ελέιν Μέισον, για κακοποίηση αλλά δεν είναι σαφές αν η Dowdy συγκαταλέγεται ανάμεσά τους.  

Ο διαπρεπής Βρετανός θεωρητικός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ πέθανε στις 14 Μαρτίου 2018. Στα 21 του διαγνώστηκε ότι έπασχε από την ανίατη νόσο του κινητικού νευρώνα, η οποία σταδιακά προκάλεσε την πλήρη παράλυση του σώματός του, τον καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο και τον ανάγκασε να χρησιμοποιεί φωνή παραγόμενη από υπολογιστή για να επικοινωνεί.  

Ο Στίβεν Χόκινγκ απέκτησε ευρύτερη, παγκόσμια φήμη το 1998, αφού δημοσιεύθηκε το βιβλίο «A Brief History of Time», το οποίο πούλησε πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα.