Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ο άνδρας που περνάει τον χρόνο του σκεπάζοντας με κουβέρτες αδέσποτα που κρυώνουν (ΦΩΤΟ)

Ο άνδρας που περνάει τον χρόνο του σκεπάζοντας με κουβέρτες αδέσποτα που κρυώνουν (ΦΩΤΟ)

Ένας οδοντίατρος περνά τον ελεύθερό του χρόνο σκεπάζοντας αδέσποτα ζώα που ξεπαγιάζουν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης. 

Την ώρα που οι θερμοκρασίες έχουν κατέβει αρκετά χαμηλά ένας οδοντίατρος που ζει μόνιμα στην Κωνσταντινούπολη παραδίδει μαθήματα ανθρωπιάς. 

Το όνομά του είναι Huseyin Yurtseven και στόχος του είναι να μην κρυώνει κανένα αδέσποτο.

Ο άνδρας στον ελεύθερό του χρόνο περπατά στα στενά της πόλης και σκεπάζει με κουβέρτες σκύλους, γάτες κι όποιο ζωάκι έχει παγώσει από το κρύο.

Ο Yurtseven είχε δει ένα βίντεο με τα αδέσποτα της γειτονιάς του κι έτσι χωρίς να το σκεφτεί δεύτερη φορά αποφάσισε να κάνει κάτι για να τα βοηθήσει.

Η δράση του έχει προχωρήσει τόσο που προσπαθεί να χτίσει μία αλυσίδα ανθρωπιάς. Ζητάει από τον κόσμο να του επιστρέφουν τις κουβέρτες που χρειάζονται πλύσιμο και προσπαθεί να «ξυπνήσει» κι άλλους πολίτες να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο που το έχει πραγματικά ανάγκη.

Huseyin Yurtseven, un dentista que vive en Estambul, Turquía, dedica sus tardes de ocio a buscar animales callejeros por los distintos vecindarios para cubrirlos con mantas y así protegerlos del frío durante las frías noches del invierno https://t.co/aXRjpKmsd1 pic.twitter.com/bJbtlyP8M8

— Desconecta (@dsconecta) January 25, 2019