Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Παρέα κοριτσιών βγάζει selfie και φέρνει την καταστροφή - Ζημιές σε έργα των Γκόγια και Νταλί (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρέα κοριτσιών βγάζει selfie και φέρνει την καταστροφή - Ζημιές σε έργα των Γκόγια και Νταλί (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια ομάδα νεαρών κοριτσιών προκάλεσαν ζημιές σε έργα των Σαλβαδόρ Ντάλι και Φρανσίσκο Γκόγια κατά τη διάρκεια μιας έκθεσης στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αικατερινούπολης στη Ρωσία, δήλωσαν οι διοργανωτές.  

Σύμφωνα με πληροφορίες η ζημιά προκλήθηκε στην προσπάθεια για μια selfie. To έργο του Γκόγια υπέστη ζημιές μόνο στην κορνίζα και το τζάμι, αλλά εκείνο του Νταλί έχει μεγαλύτερη ζημιά που επηρεάζει και το έργο.  

Τα κατεστραμμένα έργα τέχνης είναι η χαρακτικά των δύο εικαστικών, εξετάζονται από ειδικούς στο μουσείο και το περιστατικό ερευνάται. Δεν είναι γνωστό αν θα ασκηθεί δίωξη κατά των κοριτσιών και αν θα τους ζητηθεί να πληρώσουν κάποιο ποσό για την αποκατάσταση των έργων.  

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η έκθεση παραμένει ανοιχτή. Πώς έγινε το περιστατικό; Το βίντεο τα έχει καταγράψει όλα. Οι κοπέλες έχουν βρεθεί πίσω από το σταντ που συγκρατούσε τα δύο έργα και το έριξαν. Σύμφωνα με όσα είπαν θέλησαν να βγάλουν μια φωτογραφία με φόντο τα έργα και στηρίχτηκαν στο χώρισμα με αποτέλεσμα να το ρίξουν. 

#ИринаВолк: Картину Сальвадора #Дали случайно повредили стеклом. В полицию поступило письменное заявление от заместителя директора галереи с просьбой привлечь к ответственности виновника происшествия#екатеринбург #мвд #мвдроссии #полиция #полицияроссии #police #russianpolice pic.twitter.com/4lWtz4QJsF

— Сайт МВД России (@mvd_official) November 2, 2018