Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Το ISIS ετοίμαζε επίθεση με βιολογικό όπλο στη Γερμανία - Απετράπη την τελευταία στιγμή

Το ISIS ετοίμαζε επίθεση με βιολογικό όπλο στη Γερμανία - Απετράπη την τελευταία στιγμή

Επίθεση με βιολογικό όπλο απέτρεψαν οι αστυνομικές αρχές της Γερμανίας, μετά από τη σύλληψη 29χρονου Τυνήσιου.
Οι αρχές επιβεβαίωσαν την Τετάρτη ότι ο άνδρας που συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα στην Κολωνία είχε στην κατοχή του τοξικές ουσίες και είχε στόχο τη δημιουργία βιολογικού όπλου, με το οποίο θα έκανε επίθεση.

Ο 29χρονος είχε ρικίνη, μια θανατηφόρα ουσία, όπως και άλλα υλικά για την κατασκευή βόμβας. «Είχαν γίνει πολύ συγκεκριμένες προετοιμασίες για ενέργεια με βιολογική βόμβα, κάτι πρωτοφανές για τη Γερμανία», δήλωσε ο Χόλγκερ Μινχ, επικεφαλής του εγκληματολογικού στην ομοσπονδιακή αστυνομία της Γερμανίας.

Οδηγίες για την παραγωγή του δηλητηρίου μπορούν να βρεθούν στο διαδίκτυο, επισήμανε ο ίδιος, μεταξύ άλλων και από ισλαμιστικές οργανώσεις. «Δεν θεωρούμε ότι είναι απολύτως απίθανη μία μεγάλη σχεδιασμένη επίθεση, όπως έχουμε δει στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες», τόνισε ακόμη.

Μάλιστα, στη Γερμανία υπάρχει ο φόβος ότι οι Ισλαμιστές μπορούν να κάνουν ανά πάσα στιγμή επίθεση με ρικίνη στη χώρα. Μαχητές του ISIS έχουν πειραματιστεί με αυτή την ουσία στο παρελθόν και επίσης την έχουν παρασκευάσει, σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών πληροφοριών, που επικαλείται το Reuters. Επιπλέον, το Ισλαμικό Κράτος έχει δώσει λεπτομερείς οδηγίες για το πώς μπορεί να φτιάξει κανείς ρικίνη.