Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γάζα: Οι ταραχές συνεχίζονται - Οργή στην κηδεία των 60 θυμάτων

Γάζα: Οι ταραχές συνεχίζονται - Οργή στην κηδεία των 60 θυμάτων

Οι ταραχές τη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζονται. Χιλιάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν στις κηδείες των 60 θυμάτων που σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Οι κηδείες των Παλαιστινίων εξελίχτηκαν σε μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά των δολοφονιών από τον Ισραηλινό στρατό.
Οι διαδηλωτές βρίσκονται κατά μήκος του τείχους, πετώντας πέτρες προς τους στρατιώτες. Νέες ταραχές «πυροδοτούνται» στην πολύπαθη περιοχή, αφού η οργή του κόσμου ξεχειλίζει για τους νεκρούς, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και μικρά παιδιά.

Το ένα αναγνωρίστηκε από το υπουργείο Υγείας. Την έλεγαν Λέιλα αλ Γαντούρ. Ήταν μόλις οκτώ μηνών βρέφος. Εισέπνευσε δακρυγόνο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

H Λέιλα αλ Γαντούρ, τυλιγμένη με την σημαία της Παλαιστίνης

Η μικρή Λέιλα και η οικογένειά της δεν ήταν στα επεισόδια. Ήταν μέσα σε μια σκηνή με την οικογένειά της. Άλλα στα μάτια των Ισραηλινών στρατιωτών φαίνεται πως όλοι οι Παλαιστίνοι είναι τρομοκράτες. Και γι’ αυτό, όπως καταγγέλεται, έριξαν δακρυγόνα και μέσα στις τέντες όπου βρίσκονταν οικογένειες, ιατρικό προσωπικό και τραυματίες. Και το ήξεραν πως εκεί βρίσκονταν άμαχοι. Άοπλοι. Το drone που σήκωσαν για να ρίξει δακρυγόνα στο πλήθος, έριξε και στις σκηνές αυτές. Και σκότωσε τη Λέιλα…