Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Υπό κράτηση συνεργάτες της Λεπέν

Υπό κράτηση συνεργάτες της Λεπέν

Για κατάχρηση ευρωπαϊκών πόρων

Στους ανακριτές της γαλλικής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Διαφθοράς απολογήθηκαν δύο στενοί συνεργάτες της Μαρίν Λεπέν, ο σωματοφύλακάς της και η επικεφαλής του γραφείου της, ενώ στη συνέχεια αποφασίστηκε να τεθούν υπό κράτηση.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, η υπόθεση δεν είναι καινούργια, έχει αρχίσει προ διετίας και ήδη πριν από έναν χρόνο είχαν γίνει κατασχέσεις στα γραφεία του κόμματος, οι οποίες και επαναλήφθηκαν την περασμένη Δεύτερα.

Η αντίστοιχη ευρωπαϊκή υπηρεσία κατά της διαφθοράς (OLAF) κατηγορεί τους συνεργάτες της προέδρου του Εθνικού Μετώπου για εικονική εργασία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το οποίο μισθοδοτούντο, ενώ εργάζονταν αποκλειστικά για το κόμμα.

Η Δικαιοσύνη ακολουθεί το δικό της χρονοδιάγραμμα, θα πουν μερικοί, όχι όμως και τα στελέχη του Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λεπέν, που δεν θεωρούν τυχαία την αναζωπύρωση του θέματος, εν μέσω μιας εκλογικής περιόδου που έχει ήδη διαταραχθεί από την υπόθεση του υποψηφίου προέδρου της Γαλλίας με τη σημαία της Κεντροδεξιάς, πρώην πρωθυπουργού Φρανσουά Φιγιόν.

«Στόχος είναι να εμποδιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εκλογών», δήλωσε ο Φλοριάν Φιλιπό, νούμερο δύο του κόμματος, «και να υπονομευθεί η Μαρίν Λεπέν που είναι μπροστά στις σφυγμομετρήσεις με ένα 28% των προτιμήσεων και περνάει στο δεύτερο γύρο» πρόσθεσε.

Η διαφορά με το σκάνδαλο Φιγιόν είναι ότι η σύγκρουση της Μαρίν Λεπέν είναι με την Ευρώπη και αυτό δείχνει να μην αγγίζει τους αντιευρωπαίους οπαδούς της.