Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αποκεφάλισαν 30χρονη επειδή... βγήκε από το σπίτι χωρίς τον άντρα της!

Αποκεφάλισαν 30χρονη επειδή... βγήκε από το σπίτι χωρίς τον άντρα της!

Το νήμα της ζωής μίας νεαρής γυναίκας έκοψε ομάδα ένοπλων ανδρών σε απομονωμένο χωριό του Αφγανιστάν, που ελέγχεται από τους Ταλιμπάν από το 1998.

Η 30χρονη πλήρωσε με την ζωή της την έξοδο από το σπίτι της, προκειμένου να ψωνίσει απαραίτητες προμήθειες.

Η 30χρονη γυναίκα από το χωριό Latti της επαρχίας Sar-e-Pul έγινε στόχος των Ταλιμπάν, όταν πήγε στην αγορά να ψωνίσει χωρίς τον σύζυγό της, ο οποίος λείπει στο Ιράν.

Η άτυχη γυναίκα αποκεφαλίστηκε από μια ομάδα ένοπλων ανδρών, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Middle East Press, καθώς, σύμφωνα με τους νόμους των Ταλιμπάν απαγορεύεται οι γυναίκες να βγαίνουν έξω χωρίς μπούρκα και χωρίς την συνοδεία αρσενικού μέλους της οικογένειάς τους. Επίσης, στις περιοχές του Αφγανιστάν που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν, οι γυναίκες δεν έχουν δικαίωμα στην εργασία και την μόρφωση.

Παρά το γεγονός ότι οι γυναίκες στο Αφγανιστάν έχουν δώσει σκληρές μάχες για τα δικαιώματά τους, μετά την κατάρρευση του καθεστώτος των Ταλιμπάν το 2001, εκφράζονται φόβοι ότι αυξάνεται η βία εναντίον τους. Νωρίτερα, αυτό τον μήνα, πέντε γυναίκες εργαζόμενες στην ασφάλεια του αεροδρομίου στην πόλη Κανταχάρ, δολοφονήθηκαν από άγνωστους ένοπλους άνδρες καθ' οδόν προς την δουλειά τους.