Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Βόμβα στο αεροπλάνο της Egypt Air

Βόμβα στο αεροπλάνο της EgyptAir

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΙΑ ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ – ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ –ΨΑΧΝΟΥΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΑΡΛ ΝΤΕ ΓΚΟΛ

Ένα 24ωρο μετά τη στιγμή που χάθηκε από τα ραντάρ νότια της Καρπάθου και μεταξύ του εναέριου χώρου της Ελλάδας και της Αιγύπτου το αεροσκάφος της EgyptAir που εκτελούσε την πτήση MS804 από το Παρίσι στο Κάιρο, οι αρχές αναζητούν ακόμη τα συντρίμμια.

Από την πρώτη στιγμή όλες οι εκτιμήσεις συνέκλιναν στην τρομοκρατική ενέργεια καθώς δεν υπήρχε άλλη λογική εξήγηση για τον τρόπο με τον οποίο συνέβη το γεγονός. Στην υπόθεση αυτή συνέκλιναν η Χίλαρι Κλίντον, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ρωσίας της Γαλλίας και άλλων κρατών.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον ιστότοπο Newsbomb.gr, αεροφωτογραφίες από δορυφόρο που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές της Αιγύπτου, δείχνουν το αεροσκάφος της EgyptAir εν πτήσει, όταν στην μέση της ατράκτου και σε σημείο κοντά στα φτερά εμφανίζεται μεγάλη λάμψη.

Οι ειδικοί που ανέλυσαν τα φωτογραφικά καρέ αναφέρουν ότι η έκρηξη σημειώθηκε στο χώρο τον αποσκευών.

Μετά την έκρηξη, το αεροσκάφος έγειρε αριστερά και δεξιά και στην συνέχεια άρχισε η γρήγορη βύθιση του προς την θάλασσα.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι ένας μικρός εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε λίγη ώρα πριν απογειωθεί το αεροσκάφος από υπάλληλο του αεροδρομίου «Σαρλ ντε Γκολ» του Παρισιού, ο οποίος εργάζεται στη υπηρεσία εκφόρτωσης των αεροσκαφών.

Έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη έχουν ξεκινήσει οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες μελετούν όλα τα βίντεο του αεροδρομίου προκειμένου να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία για να φτάσουν στη σύλληψή του.

ΣΤΟ ΚΑΪΡΟ ΓΑΛΛΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ

Τρεις γάλλοι ερευνητές και ένας τεχνικός εμεπιρογνώμονας της εταιρείας Airbus έφθασαν στο διεθνές αεροδρόμιο του Καΐρου σήμερα το πρωί για να συμμετάσχουν στις έρευνες για το αεροσκάφος της EgyptAir που εξαφανίσθηκε χθες, σύμφωνα με πηγές του αεροδρομίου της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

Η Γαλλία συμμετέχει στην επιτροπή έρευνας που έχει συστήσει η Αίγυπτος, ως η χώρα κατασκευής του αεροσκάφους και προέλευσης των 15 από τους 66 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ

«Με βάση τα στοιχεία που είχαμε μέχρι τις 9 το βράδυ τα αντικείμενα που βρέθηκαν στη θαλάσσια περιοχή, δεν ταυτοποιήθηκαν ότι είναι συντρίμμια αεροσκάφους», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, Αθανάσιος Μπίνης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο: «Το ένα αντικείμενο είναι ξύλινο και το άλλο δεν πρόκειται για σωσίβιο, επομένως δεν ανταποκρίνονται σε συντρίμμια αεροσκάφους».

Οι έρευνες, πάντως, για το αεροσκάφος της Egyptair συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και συνεχίζονται σήμερα το πρωί με εναέρια μέσα, τόσο από τις ελληνικές, όσο και από τις αιγυπτιακές αρχές.

«Θα συνεχιστούν μέχρι να βρεθούν τα συντρίμμια και τα μαύρα κουτιά που θα διαλευκάνουν τα αίτια συντριβής του αεροσκάφους», είπε ο κ.Μπίνης.

ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ

Δυνάμεις από πέντε χώρες συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της EgyptAir που έπεσε μεταξύ Κρήτης και Αιγύπτου, με το χώρο της έρευνας να διευρύνεται χωρίς ακόμη να έχει βρεθεί κανένα επιβεβαιωμένο ίχνος ή επιπλέον στοιχείο, παρά τη σύγχυση που είχε επικρατήσει περί υποτιθέμενου εντοπισμού συντριμμιών.

Το σενάριο τρομοκρατικής πράξης δεν μπορεί ακόμη να αποκλειστεί -ενώ στην έλλειψη στοιχείων προστίθενται διάφορες λανθασμένες και ανυπόστατες αναφορές που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο. Δεν κατέγραψαν σημάδια έκρηξης οι δορυφόροι.

Μετά τις αναφορές και από την Αθήνα πως τα «συντρίμμια» που είχαν βρεθεί στη θάλασσα δεν ανήκουν στο αγνοούμενο Airbus, και ο αντιπρόεδρος της EgyptAir Αχμέντ Αντέλ αναγνώρισε τη νύχτα προς Παρασκευή ότι «δεν έχουν βρεθεί συντρίμμια». «Κάναμε λάθος» είπε, αποσύροντας την προηγούμενη θέση που είχε εκφράσει η εταιρεία περί εντοπισμού σωσιβίων.