Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σαπέν

Ανάρμοστη συμπεριφορά σε βάρος δημοσιογράφου παραδέχτηκε ο Σαπέν

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν παραδέχτηκε ότι είπε «λόγια και προέβη σε ανάρμοστη χειρονομία» σε βάρος μίας δημοσιογράφου.

Ο κ. Σαπέν είχε διαψεύσει δύο φορές ότι είχε δείξει οποιαδήποτε επιλήψιμη συμπεριφορά, λίγες μέρες μετά τις μαρτυρίες οκτώ γυναικών, ανάμεσά τους δύο βουλευτές και δύο εκλεγμένα μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στις 22 Απριλίου, ο Μισέλ Σαπέν απέρριψε ως «ανακριβείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς» τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν σε ένα βιβλίο, στο οποίο δύο δημοσιογράφοι τον κατηγορούν ότι «τράβηξε το λάστιχο από το εσώρουχο» μίας δημοσιογράφου στη διάρκεια του Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός τον Ιανουάριο του 2015.

Μετά τη μαρτυρία οκτώ γυναικών, από τις οποίες οι τέσσερις είναι εκλεγμένες, που κατηγόρησαν τη Δευτέρα τον οικολόγο βουλευτή Ντενί Μποπέν για παρενόχληση και σεξουαλική επίθεση, ο Μισέλ Σαπέν διέψευσε εκ νέου τους «ισχυρισμούς» που τον αφορούν.

Ωστόσο, χθες βράδυ έδωσε στη δημοσιότητα μια ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζει ότι «οι παρούσες περιστάσεις» της υπόθεσης Μποπέν τον «αναγκάζουν να δώσει, με πλήρη διαφάνεια, τις απαραίτητες διευκρινίσεις» για τα γεγονότα που του προσάπτονται.

«Στη διάρκεια ενός ταξιδιού τον Ιανουάριο του 2015 στο Νταβός, εν μέσω περίπου είκοσι ανθρώπων, έκανα σε μία δημοσιογράφο μια παρατήρηση για την ενδυματολογική της εμφάνιση βάζοντας το χέρι μου στην πλάτη της. Δεν υπήρχε στη στάση μου καμία επιθετική ή σεξιστική βούληση, αλλά και μόνο το γεγονός ότι προσέβαλα το εν λόγω πρόσωπο δείχνει πως αυτά τα λόγια και αυτή η χειρονομία ήταν ανάρμοστα και λυπήθηκα γι΄ αυτό και εξακολουθώ να λυπάμαι», αναφέρει ο υπουργός.

«Στη διάρκεια των επόμενων λεπτών η δημοσιογράφος ζήτησε να με δει προσωπικά για να μου γνωστοποιήσει την αγανάκτησή της. Φυσικά της εξέφρασα την ειλικρινή μου συγγνώμη», προσθέτει ο Σαπέν.