Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πόσοι Έλληνες έχουν θεραπευτεί από τον κορονοϊό και πλέον έχουν ανοσία

Πόσοι Έλληνες έχουν θεραπευτεί από τον κορωνοϊό και πλέον έχουν ανοσία

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία για την πορεία του Covid-19 στην Αττική, όπου συγκεντρώνεται το 60% των συνολικών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Συγκεκριμένα, βάσει αυτών, μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι περίπου των 25% όσων έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό, πλέον έχουν θεραπευτεί.

Βέβαια, η εικόνα αυτή δείχνει ότι η πλειονότητα των κρουσμάτων αναρρώνει χωρίς να κινδυνεύει, αλλά υπάρχει κι ένα σημαντικό ποσοστό, το οποίο μπορεί να νοσηλευτεί ή μπορεί να φτάσει έως και τον θάνατο. Έως αυτή τη στιγμή στην Αττική έχουμε 1.082 κρούσματα.

Ενεργά είναι σήμερα τα 712, δηλαδή οι συμπολίτες μας αυτοί δεν έχουν αναρρώσει ακόμα. Από αυτούς οι 293 νοσηλεύονται και 419 είναι σε καραντίνα κατ’ οίκον. Αν αφαιρέσουμε και εκείνους που έχουν χάσει τη μάχη με τον ιό και κατέληξαν, τότε διαπιστώνουμε ότι 300 και περισσότεροι πολίτες που ζουν στην Αττική και ήταν θετικοί στον ιό, πλέον δεν είναι.

Επιχειρώντας μια αναγωγή στο σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων θα έλεγε κανείς ότι περί τους 400-500 Έλληνες, που είχαν προσβληθεί από τον ιό, έχουν θεραπευτεί και πλέον έχουν ανοσία.