Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κορωνοϊός: Διανομείς καταγγέλλουν ότι τους ζητούν να φέρουν αντισηπτικά από το σπίτι

Κορωνοϊός: Διανομείς καταγγέλλουν ότι τους ζητούν να φέρουν αντισηπτικά από το σπίτι

Πολλοί διανομείς δεν διαθέτουν μάσκες ή γάντια προκειμένου να προστατευθούν από τον κορωνοϊό με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο άθελά τους τη δημόσια υγεία.

Τ α μέλη της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων δίνουν σήμερα ραντεβού στις 10:30 στην Καμάρα, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο τους - τηρώντας ταυτόχρονα τα απαραίτητα μέτρα και τις αποστάσεις για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοιού, όπως δηλώνει σε σάιτ μέλος της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων και του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού, Ν.Κ..

«Μας λένε φέρτε αντισηπτικά από το σπίτι!» αναφέρει σε σάιτ ο ίδιος, λέγοντας ότι πολλοί εργοδότες δεν τηρούν τα μέτρα υγιεινής και απαιτούν από τους εργαζομένους να τα αγοράζουν μόνοι τους. Ως εκ τούτου, πολλοί διανομείς δεν διαθέτουν μάσκες ή γάντια με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο άθελά τους τη δημόσια υγεία καθώς δεν κινδυνεύουν μόνο οι ίδιοι να κολλήσουν κορωνοϊό αλλά και να τον μεταδώσουν (αν νοσούν ασυμπτωματικά) στους πελάτες των επιχειρήσεων. Εκτός αυτού, όπως αποκαλύπτει ο Ν.Κ., σε πολλά καταστήματα εστίασης της Θεσσαλονίκης δεν καθαρίζουν (!) συχνά με αποτέλεσμα η κατάσταση να γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη για όλους.
Λόγω των τελευταίων εξελίξεων εξαιτίας του κορωνοϊού, «οι εργοδότες έχουν αρχίσει να κάνουν ό,τι θέλουν» δηλώνει ο Ν.Κ. κι εξηγεί «ακούμε για απολύσεις, κλείνουν τα μαγαζιά χωρίς να πληρώσουν τους εργαζόμενους και χωρίς να τους ενημερώσουν για το τι πρόκειται να γίνει». Επιπλέον, λόγω των υποχρεωτικών αδειών των εργαζομένων γονέων, ορισμένοι διανομείς καλούνται να κάνουν τα ωράρια αυτών που λείπουν, δουλεύοντας 10-12 ώρες τη μέρα.

Τέλος, σύμφωνα με τον ίδιο, συνεχίζει να υφίσταται το θέμα της ατομικής προστασίας των διανομέων. «Οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν κράνη και αδιάβροχα στους εργαζομένους τους αλλά εξακολουθούν να μη το κάνουν» υπογραμμίζει και προσθέτει ότι ζητούν από τους διανομείς να προμηθευτούν τον απαραίτητο εξοπλισμό με τα χρήματα από τα μπουρμπουάρ που λαμβάνουν! Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης τα κακόσυντηρημένα μηχανάκια και η έλλειψη των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας. «Καλούμε τους συναδέλφους να μην αποδέχονται αυτή τη κατάσταση!».