Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κορωνοϊός: Αρχίζει σήμερα η δωρεάν διάθεση self test για τα Χριστούγεννα

Κορωνοϊός: Αρχίζει σήμερα η δωρεάν διάθεση self test για τα Χριστούγεννα

Από σήμερα, Δευτέρα 6/12, αρχίζει η διανομή των δωρεάν self test προς όλους, με στόχο την καλύτερη δυνατή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας και την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού ενόψει των Χριστουγέννων και της περιόδου των εορτών.

Συγκεκριμένα, από τις 6/12/2021 έως τις 12/12/2021 όλοι οι ενήλικες πολίτες, εμβολιασμένοι και μη, που διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ, θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν ένα (1) self test από τα φαρμακεία της χώρας. Η ίδια διαδικασία θα επαναληφθεί το διάστημα 3/1/2022-7/1/2022.

Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία θα γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, έτσι ώστε οι φαρμακοποιοί κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Όπως σημειώνει το Υπουργείο Υγείας στη σχετική ενημέρωση «αν και το μέτρο δεν είναι υποχρεωτικό, καλούνται όλοι οι πολίτες να υποβληθούν σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο έως τις 12/12, ώστε να περιορίσουμε το ιικό φορτίο και την κυκλοφορία του ιού ενόψει της εορταστικής περιόδου».