Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Καπραβέλος: "Θα έχουμε εκατόμβη νεκρών μέχρι τα Χριστούγεννα"

Καπραβέλος: "Θα έχουμε εκατόμβη νεκρών μέχρι τα Χριστούγεννα"

Τις τραγικές στιγμές που βιώνουν γιατροί και νοσηλευτές περιέγραψε ο διευθυντής ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

"Πάμε για "μαύρα" Χριστούγεννα", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος, μιλώντας στον ρ/σ Real Fm 107,1, υπογραμμίζοντας την ανάγκη λήψης νέων μέτρων που, μεταξύ άλλων, θα περιορίζουν περαιτέρω την κινητικότητα των ανεμβολίαστων.

"Είναι επείγον η πολιτεία να πάρει μέτρα. Αυτό που βλέπουμε σήμερα δεν είναι η κορυφή. Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί δεν αυστηροποιείται το επιχειρησιακό σχέδιο", πρόσθεσε, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι "θα έχουμε εκατόμβη νεκρών μέχρι τα Χριστούγεννα".

"Θα έπρεπε να έχουν ήδη κλείσει τα σχολεία"

Όπως αναφέρει το grtimes, σύμφωνα με τον διευθυντή ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», τα εμβόλια θα έπρεπε να γίνουν από το καλοκαίρι και "όχι μέσα στη θύελλα", ενώ "θα έπρεπε ήδη να έχουν κλείσει τα σχολεία".

Ακόμη τόνισε την ανάγκη υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας υψηλής προστασίας FFP2 από εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, ενώ χαρακτήρισε εστίες υπερμετάδοσης τα γήπεδα.

Επίσης, ο κ. Καπραβέλος έδωσε στοιχεία για την -ακόμη μία εφιαλτική- εφημερία που ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί στο «Παπανικολάου». Οι νέες εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό ήταν 50 με την πληρότητα στις ΜΕΘ να είναι για ακόμη μία φορά στο 100%.

Και οι 40 κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες, ενώ 4 διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ. Επίσης, εκτός ΜΕΘ βρίσκονται διασωληνωμένοι και δύο non Covid ασθενείς (σ.σ. το πρωί της Τρίτης ο ένας ασθενής παρέμενε στα χειρουργεία και ο δεύτερος στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών).

Ερωτηθείς γιατί δεν οδηγούνται τα non covid περιστατικά που χρειάζονται διασωλήνωση σε ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα, κ. Καπραβέλος επισήμανε πως "έχει φρακάρει όλο το σύστημα".

Δείτε τι δήλωσε στη Real FM Θεσσαλονίκης