Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εμβολιασμός: Εγκρίθηκε η τέταρτη δόση - Πότε έρχεται και ποιους αφορά

Εμβολιασμός: Εγκρίθηκε η τέταρτη δόση - Πότε έρχεται και ποιους αφορά

Εδωσε το «πράσινο φως» η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για τη χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου στους ανοσοκατεσταλμένους. Η Επιτροπή συνεδρίασε την Τρίτη και όπως αναμενόταν ενέκρινε την έναρξη των εμβολιασμών σε όλους όσοι έχουν ολοκληρώσει την αναμνηστική και είναι στην κατηγορία των ανοσοκατεσταλμένων.

Ηταν άλλωστε και οι πρώτοι, για τους οποίους στα μέσα Σεπτεμβρίου είχε ανοίξει η τρίτη δόση και υπολογίζονται περίπου στους 280.000. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού 3 μήνες μετά τον εμβολιασμό τους με την αναμνηστική δόση και τα ραντεβού θα ξεκινήσουν εντός του Ιανουαρίου δίχως ακόμη να έχει ορισθεί συγκεκριμένη ημερομηνία.

Την ίδια στιγμή, τα συστήματα είναι έτοιμα σύμφωνα με τον γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριο Θεμιστοκλέους που μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στο γεγονός πως υπάρχουν πολίτες που έλαβαν μήνυμα για προγραμματισμό τέταρτης δόσης, μετά την αναμνηστική δόση τους, είπε πως πρόκειται προφανώς για άτομα που ανήκουν στους ανοσοκατεσταλμένους.

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως: «Η τέταρτη δόση σε γενικό πληθυσμό δεν έχει εγκριθεί και δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο εάν η μετάλλαξη Όμικρον θα απαιτηθεί τροποποιημένη δόση εμβολίου» και δήλωσε αισιόδοξος πως «δεν θα πάμε σε τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό».