Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Θωμαΐδης: Τα κρούσματα στην Αττική αυτήν την εβδομάδα μπορεί να αυξηθούν κατά 200%

Θωμαΐδης: Τα κρούσματα στην Αττική αυτήν την εβδομάδα μπορεί να αυξηθούν κατά 200%

Εφιαλτική πρόβλεψη για αύξηση των κρουσμάτων κατά 200% στην Αττική αυτήν την εβδομάδα έκανε μιλώντας στο Mega ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης.

Ο κ. Θωμαϊδης έκανε λόγο για απότομη αύξηση στο ιικό φορτίο στην Αττική και μάλιστα μεγαλύτερη εκείνης του Νοεμβρίου. Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ είπε χαρακτηριστικά, ότι «από το Σάββατο ως σήμερα έχουμε μεγάλο ιικό φορτίο στα λύματα, μεγαλύτερο από τον Νοέμβριο ακόμα και στην κορύφη της πανδημίας. Είναι εξαιρετική ανησυχητική η διασπορά στην Αττική κι αυτό θα μεταφραστεί σε αυξημένα κρούσματα».

Συνέχισε δε λέγοντας ότι «είναι μεγαλύτερη του 50% η αύξηση. Μπορεί να φτάσει το 200% αυτή την εβδομάδα» και πρόσθεσε: «Το λέγαμε, αν υπάρξει απότομη αύξηση, σημαίνει ότι υπάρχει εκτεταμένη διασπορά. Διευκρινίζω μονίμως ότι εμείς βλέπουμε το συνολικό ιικό φορτίο. Βλέπουμε διασπορά της πανδημίας, δεν θέλαμε να δούμε αυτή την απότομη αύξηση. Γιατί η απότομη αύξηση του Οκτωβρίου, έφερε το κύμα του Νοεμβρίου. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, υπάρχει εκτεταμένη οικονομική δραστηριότητα, μετακινήσεις στα ΜΜΜ».