Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σύψας: Την ανεύθυνη συμπεριφορά των νέων την πληρώνουν οι ηλικιωμένοι

Σύψας: Την ανεύθυνη συμπεριφορά των νέων την πληρώνουν οι ηλικιωμένοι

Την ανησυχία του για την ευρεία διασπορά του κορωνοϊού σε πολλούς τουριστικούς προορισμούς εξέφρασε ο Νίκος Σύψας. «Ο ιός χτυπάει την πόρτα των γηροκομείων» δήλωσε ο  καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, ενώ τόνισε πως την «ανεύθυνη συμπεριφορά κάποιων την πληρώνουν αυτοί που δεν φταίνε και είναι οι ηλικιωμένοι».

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, ο κ. Σύψας επεσήμανε πως ο μέσος όρος των κρουσμάτων είναι 36 έτη. «Είναι νέοι άνθρωποι που αδιαφορούν για τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας που έχουμε προτείνει και λέμε συνέχεια».

Επιπλέον, υπογράμμισε  ότι υπάρχει και μια δεύτερη πανδημία και είναι η πανδημία της παραπληροφόρησης. «Μαστίζεται όχι μόνο η Ελλάδα αλλά όλος ο κόσμος που είναι το ίδιο επικίνδυνη με την ίδια την πανδημία και έκανε έκκληση στους νέους να προστατεύσουν τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους σημειώνοντας πως ο ιός είναι εδώ και σκοτώνει», σημείωσε.

Προσέθεσε, ακόμη,  πως σε πολλούς τουριστικούς προορισμούς υπάρχει μια ευρεία διασπορά, ενώ για τους παραθεριστές ανέφερε πως μετά τις διακοπές απαιτείται αυτοπεριορισμός επτά ημερών και απόσταση από τους ηλικιωμένους.