Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ψευτογιατρός: Διεκόπη για τις 25 Νοέμβρη η δίκη - Οι δικηγόροι ζήτησαν αναβολή επειδή νοσεί με κορωνοϊό

Ψευτογιατρός: Διεκόπη για τις 25 Νοέμβρη η δίκη - Οι δικηγόροι ζήτησαν αναβολή επειδή νοσεί με κορωνοϊό

Στις 25 Νοεμβρίου 2021 θα συνεχιστεί η δίκη του «ψευτογιατρού», προκειμένου να προσκομιστεί εξουσιοδότησή του στους δικηγόρους του για τον εκπροσωπήσουν στη διαδικασία. Πριν τη διακοπή διαβιβάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έγγραφο του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» με το οποίο πιστοποιείται ότι ο 48χρονος νοσηλεύεται στην πνευμονολογική κλινική με κορωνοιό και πνευμονία και του χορηγείται οξυγόνο.

Ο εισαγγελέας της έδρας και ο αναπληρωτής του πρότειναν την ολιγοήμερη διακοπή της δίκης, προκειμένου οι δικηγόροι του να κάνουν μία τελευταία προσπάθεια να τον πείσουν να τους δώσει εξουσιοδότηση. «Το δικαστήριο πρέπει να λάβει μία δύσκολη απόφαση. Από τη μία έχουμε το δικαίωμα του κατηγορουμένου να παρίσταται, προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του και από την άλλη την ανάγκη για δικαίωση των θυμάτων. Η ποινική δικονομία εμπεριέχει σταθμίσεις συμφερόντων και έννομων αγαθών, σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, όλα τα δικαιώματα πρέπει να μην ασκούνται καταχρηστικά.

Στην περίπτωση της covid-19, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι αβέβαιη η διάρκεια της νόσου, μία νοσηλεία μπορεί να κρατήσει και έξι μήνες. Και από την άλλη, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος μέχρι και τις 19 Νοεμβρίου ενώ βρισκόταν στις φυλακές Κορυδαλλού και ήταν σε θέση να δώσει εξουσιοδότηση, επέλεξε να μην το κάνει. Εμείς, επειδή θέλουμε να ακούγεται και ο κατηγορούμενος, προτείνουμε να γίνει μία ακόμα προσπάθεια από τους δικηγόρους τους να εξασφαλίσουν μία εξουσιοδότηση. Να δοθεί μία διακοπή στη δίκη, όχι μέχρι να γίνει καλά, αλλά δύο με τρεις ημέρες, έτσι ώστε οι συνήγοροι υπεράσπισης να εξαντλήσουν κάθε μέσο, προκειμένου να εξασφαλίσουν μία εξουσιοδότηση. Θεωρούμε ότι αυτό είναι δυνατόν με τη λήψη των κατάλληλων μέτρων», σημείωσε ο εισαγγελέας.

Για «βεβήλωση των δικαιωμάτων των θυμάτων» έκανε λόγο ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος εκπροσωπεί θύματα του κατηγορούμενου, επισημαίνοντας προς το δικαστήριο ότι μπορεί να αρχίσει τη δίκη ακόμα και χωρίς εξουσιοδότηση βάσει των δυνατοτήτων που δίνει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας.