Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πλήθος γυναικών δίνει τον παλμό: «Από την Αθήνα μέχρι την Χιλή, φεμινισμοί ταράζουνε ολόκληρη τη γη»

Πλήθος γυναικών δίνει τον παλμό στο Σύνταγμα: «Από την Αθήνα μέχρι την Χιλή, φεμινισμοί ταράζουνε ολόκληρη τη γη»

«Από την Αθήνα μέχρι την Χιλή, φεμινισμοί ταράζουνε ολόκληρη τη γη».

Από τη Χιλή μέχρι το Σύνταγμα, ο ύμνος του φεμινισμού έχει ενώσει τις γυναίκες σε κάθε γωνιά του πλανήτη. 

Πλήθος γυναικών στο Σύνταγμα παρουσίασαν την περφόρμανς διαμαρτυρίας Las Tesis «Ο βιαστής είσαι εσύ» που ξεκίνησε από τους εξεγερμένους δρόμους του Σαντιάγκο της Χιλής και ραγδαία επεκτάθηκε σε όλο τον κόσμο.

Τη δυναμική περιφόρμανς που δημιούργησε η χιλιανή διαθεματική κολεκτίβα Las Tesis, ''Un violador en tu camino" (ο βιαστής στο δρόμο σου), παρουσίασε πλήθος γυναικών μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ενώνοντας τις φωνές τους με το παγκόσμιο φεμινιστικό κίνημα που διαμαρτύρεται ενάντια στις γυναικοκτονίες, τους βιασμούς. την έμφυλη βία και τις ανισότητες. Αντίστοιχη εκδήλωση διαμαρτυρίας την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε και στην Θεσσαλονίκη.

Είχε προηγηθεί ανοικτό κάλεσμα στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα όπου συμμετείχαν χωρίς διαχωρισμούς όλες οι φεμινιστικές οργανώσεις, ομάδες όλων των χρωμάτων, Λοατκι, κουίρ και τρανς άτομα.
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ξεκίνησε με την εκτέλεση του «ένας βιαστής στο δρόμο σου» στα Ισπανικά σε ένδειξη αλληλεγγύης στο λαό της Χιλής. Στην συνέχεια οι γυναίκες παρουσίασαν το ίδιο τραγούδι διαμαρτυρίας με ελληνικούς στίχους.

Με παλμό και δυναμισμό οι γυναίκες φώναξαν συνθήματα όπως: “Εl pueblo unido hamas sera vencido”, «Ακόμα και αν φορέσω την φούστα μου καπέλο, όταν λέω όχι σημαίνει πως δεν θέλω», «Οι βιαστές δεν είναι ράτσα ειδική, είναι άντρες καθημερινοί», «Από την Αθήνα μέχρι την Χιλή, φεμινισμοί ταράζουνε ολόκληρη τη γη» «γυναίκες ενωμένες, γυναίκες μαζί» κ.α.

Στο τέλος της εκδήλωσης διαμαρτυρίας έγιναν προσκλητήριο νεκρών όπου ακούστηκαν τα ονόματα όσων δολοφονήθηκαν στη χώρα μας, θύματα γυναικοκτονιών, ή ακραίου σεξισμού εξαιτίας του φύλου τους. Στην μνήμη τους τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Η παρουσία της Αστυνομίας ήταν διακριτική.