Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Παυλάκης: Παγκόσμια πρωτοτυπία να μιλάμε για άνοιγμα με τα νοσοκομεία γεμάτα

Παυλάκης: Παγκόσμια πρωτοτυπία να μιλάμε για άνοιγμα με τα νοσοκομεία γεμάτα

Αντίθετος με το καθολικό και άμεσο άνοιγμα των δραστηριοτήτων στην Ελλάδα εμφανίστηκε ξανά ο ιατρός και ερευνητής Γιώργος Παυλάκης.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται, είπε πως «επικρατεί πανικός αυτή τη στιγμή που είναι κακός σύμβουλος και θα οδηγήσει σε λάθη», ενώ χαρακτήρισε παγκόσμια πρωτοτυπία τη συζήτηση για άνοιγμα με τα νοσοκομεία γεμάτα.

«Το άνοιγμα μπορεί να γίνει σιγά-σιγά με το σταγονόμετρο όταν αρχίσει μια αποκλιμάκωση» τόνισε και υπεραμύνθηκε των μέτρων που ισχύουν.

«Τα μέτρα δουλεύουν, δεν μπορώ να φανταστώ την Ελλάδα χωρίς αυτά τα μέτρα. Ξέρουμε τι έγινε σε άλλες χώρες χωρίς αυτά τα μέτρα. Δείτε την Πορτογαλία. Η Αττική μπορεί να γίνει Πορτογαλία αν ανοίξει» σημείωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πώς «η Ελλάδα μπορεί να πάθει τα ίδια αν ανοίξει».

Αναφορικά με το επιχείρημα των ανθρώπων της αγοράς που θέλει άνοιγμα των καταστημάτων καθώς την «πληρώνει» το εμπόριο την ώρα που οι επισκέψεις στα σπίτια συνεχίζονται απάντησε πώς υπάρχει παραπληροφόρηση σχετικά με τις επισκέψεις στα σπίτια.

«Είπαμε στους ανθρώπους να μείνουν μέσα, πράγματι το έκαναν και τώρα τους λέμε ότι αυτό είναι ολέθριο».

Τέλος, άφησε ένα παράθυρο ανοίγματος αλλά μόνο σε εξωτερικούς χώρους και ζήτησε για τους χώρους δουλειάς αερισμό και μηχανήματα που καθαρίζουν τον αέρα λέγοντας πώς δεν έχει γίνει προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.