Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μητροπολίτης Κοζάνης: Σεξιστικό παραλήρημα για τις γυναικοκτονίες (Βίντεο)

Μητροπολίτης Κοζάνης: Σεξιστικό παραλήρημα για τις γυναικοκτονίες (Βίντεο)

Απίστευτες δηλώσεις από τον Μητροπολίτη Σερβιών και Κοζάνης Παύλο, ο οποίος, εμμέσως πλην σαφώς, κάλεσε τις γυναίκες να «κρατούν το στόμα τους κλειστό» και επέκρινε όσους χρησιμοποιούν τον όρο γυναικοκτονία.

Σε μια άκρως προβληματική ομιλία, η οποία περιείχε ατάκες όπως «όταν ο άνθρωπος αυξάνει και συντηρεί τα χαρίσματα που του χαρίζει ο Θεός τότε δεν χρειάζονται ούτε οι νόμοι, ούτε συντάγματα, ούτε δικαστήριο, ούτε δικαστές, ούτε δικηγόροι», αλλά και αντισιωνιστικά στοιχεία για τα «κατευθυνόμενα κανάλια του διεθνούς σιωνισμού και της λέσχης Μπίλντερμπεργκ» ο μητροπολίτης έβγαλε τα… δικά του συμπεράσματα για τις γυναικοκτονίες.

Το βίντεο από το 2.47.00 και μετά:

Την ώρα, όμως, που η λίστα των θυμάτων μεγαλώνει εκθετικά, μία νέα "φωνή" της εκκλησίας εμφανίστηκε, όχι για να σχολιάσει το μείζον κοινωνικό θέμα, αλλά για να καταπιαστεί με τις νομικές του προεκτάσεις, χλευάζοντας μάλιστα τις επιταγές της εποχής για αναθεώρηση του ποινικού κώδικα με κατεύθυνση την προστασία των γυναικών.

"Φτιάξαμε έναν καινούριο όρο εμείς οι Έλληνες για τις γυναίκες, για να τις εμπαίζουν και αυτές το πιστεύουν. Γυναικοκτονία λέει. Πού να ακουστεί στον νομικό ποινικό κόσμο ανά την οικουμένη και να μην γελάσει ή μάλλον να καγχάσει. Δηλαδή γυναίκα, δεν είσαι άνθρωπος; Γιατί εμείς ξέρουμε "ανθρωποκτονία". Είτε στον άνδρα είτε στη γυναίκα. Είσαι άνθρωπος. Είσαι εικόνα του Θεού. Αφού δεν είσαι άνθρωπος, τι είσαι;", είπε στο κήρυγμά του, για να προσθέσει:

"Μου λένε γυναίκες πως, σεβασμιότατε, οι άντρες μας πολλές φορές μας ταπεινώνουν. Στο χέρι σας είναι να μεταδώσετε, να μεταγγίσετε αυτό που είστε. Έλεγαν οι μανάδες μας, ακούστε παιδιά μου, εμείς οι γυναίκες ό,τι θέλουμε κάνουμε, αρκεί σε κάποια στιγμή να έχουμε το στόμα μας κλειστό και μετά θα γίνει αυτό που εμείς θέλουμε. Έχει δύναμη η γυναίκα, γιατί έχει αισθήματα που δεν έχει ο άνδρας".

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην αύξηση διαζυγίων, φέρνοντας ως παράδειγμα έναν νέο, ο οποίος τον επισκέπτεται συχνά και, σύμφωνα με τον ίδιο, πρόσφατα τού εξομολογήθηκε: "Η μάνα μου πάτερ σηκώθηκε και έφυγε από το σπίτι μου γιατί ο πατέρας μου έκανε μια παρατυπία. Και πού πάει, τον ρώτησα 60-κάτι χρονών γυναίκα; Στη Θεσσαλονίκη για να γραφτεί σε μια σχολή. Εκεί φτάσαμε, και δε λέει το παιδί μου, το σπλάχνο μου".