Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
MeToo: Εισαγγελέας ψάχνει και τέταρτο ηθοποιό για βιασμό - Επτά οι καταγγελίες

MeToo: Εισαγγελέας ψάχνει και τέταρτο ηθοποιό για βιασμό - Επτά οι καταγγελίες

Εξελίξεις έρχονται στο ελληνικό #metoo καθώς όσον αφορά ηθοποιό που έχει ήδη κατηγορηθεί για τρεις βιασμούς, ο δικηγόρος των θυμάτων γνωστοποιεί, τώρα, ότι ενώπιον του εισαγγελέα έχουν καταθέσει συνολικά επτά άνθρωποι. Δύο από τα φερόμενα θύματα ήταν ανήλικα, την περίοδο τέλεσης των αδικημάτων.

Σε βάρος του 40χρονου ηθοποιού που διαμένει στις Ηνωμένες Πολιτείες είχαν μέχρι πριν λίγες μέρες κατατεθεί τουλάχιστον τρεις μηνύσεις για βιασμούς, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται καταγγελία από καταξιωμένη ηθοποιό και την αδερφή της.

Όπως μεταδίδει το protothema.gr, για την εν λόγω υπόθεση, η οποία αξιολογείται ως ιδιαιτέρως σοβαρή, έχει υποβληθεί από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλο, αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις Βρυξέλλες και μία ακόμη ευρωπαϊκή χώρα, όπου διαμένουν μόνιμα οι δύο αδελφές που μηνύουν τον ηθοποιό. Σκοπός είναι και οι δύο να βρεθούν ενώπιον των προξενικών αρχών για να καταθέσουν με όλες τις νόμιμες διαδικασίες σχετικά με τα όσα καταγγέλλουν στο δικόγραφο της μήνυσής τους.

Στην καταγγελία γίνεται λόγος για κατ’ εξακολούθηση βιασμό τους από τον 40χρονο κατά το χρονικό διάστημα 2008-2014, ενώ και οι δύο ήταν ανήλικες (η μία 15 και ή άλλη 14 ετών) και κατοικούσαν ακόμη στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι η μικρότερη αδελφή καταγγέλλει ότι το 2012 οδηγήθηκε σε ψυχικό τέλμα και αδιέξοδο, μη μπορώντας να αντέξει άλλο τα όσα βίωνε στα χέρια του καταγγελλόμενου ηθοποιού. Η κοπέλα περιγράφει ότι υπέστη όχι μόνο σεξουαλική αλλά και ψυχολογική κακοποίηση από το συγκεκριμένο άτομο.

Παράλληλα, στα δικόγραφα που έχουν καταθέσει στην Εισαγγελία οι δύο αδελφές εκφράζουν τη βεβαιότητά τους ότι ο 40χρονος έχει κακοποιήσει και άλλες γυναίκες, οι οποίες μετά το δικό τους παράδειγμα θα βρουν το θάρρος και το κουράγιο να τον καταγγείλουν και εκείνες.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Πέτρο Πανταζή, όλα τα θύματα, έχουν καταθέσει ενώπιον Πταισματοδίκου ήδη από τις αρχές Αυγούστου 2021, στα πλαίσια διαταχθείσης προκαταρκτικής εξέτασης. Ομοίως, έχουν καταθέσει και άλλοι πέντε μάρτυρες, τρεις εκ των οποίων είναι γυναίκες που υπέστησαν, από τον ίδιο μηνυόμενο, πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς τους.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με την ίδια πηγή, έχουν επισήμως καταθέσει επτά φερόμενα θύματα του μηνυομένου, ενώπιον του Εισαγγελέως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διέταξε την κατ' απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της ανάκρισης και εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο, λόγω της εξαιρετικής φύσεως της υπόθεσης.