Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κορωνοϊός: Έκλεισε προληπτικά το Κολλέγιο Αθηνών -Σε εκδρομή στο Λονδίνο με 100 μαθητές, η κόρη της 40χρονης

Κορωνοϊός: Έκλεισε προληπτικά το Κολλέγιο Αθηνών -Σε εκδρομή στο Λονδίνο με 100 μαθητές, η κόρη της 40χρονης

Αγωνία, αλλά και ψυχραιμία στο Κολλέγιο Αθηνών, το σχολείο στο οποίο φοιτεί η κόρη της 40χρονης τραπεζικού από το Μαρούσι, η οποία έχει διαγνωστεί θετική σε κορωνοϊό.

Σήμερα Παρασκευή για προληπτικούς λόγους τρία σχολεία στη περιοχή του Παλαιού Ψυχικού παραμένουν κλειστά, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο μέλος της σχολικής κοινότητας να έχει έλθει σε επαφή με άτομο προσβληθέν από τον κορωνοϊό. Στο ίδιο σχολείο φοιτά και το μικρότερο παιδί της οικογένειας.

Μετά από επικοινωνία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη με την πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας και την ενημέρωση για τη σχετική υπουργική απόφαση, γίνεται γνωστό ότι για προληπτικούς λόγους και για την προστασία από τον κορωνοϊό τα παρακάτω σχολεία της Αττική αύριο Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 θα είναι κλειστά: το Γυμνάσιο και Λύκειο του Κολλεγίου Αθηνών, το Γυμνάσιο, το Λύκειο του Κολλεγίου Ψυχικού και το νηπιαγωγείο «Ι.Μ Καρράς».

Το ταξίδι της μαθήτριας στο Μιλάνο και η εκδρομή στο Λονδίνο
Υπενθυμίζεται, ότι η κόρη της 40χρονης τραπεζικού είχε επισκεφθεί μαζί με την μητέρα της το Μιλάνο, στη συνέχεια επέστρεψε στην Αθήνα και βρίσκεται σε μαθητική εκδρομή στο Λονδίνο μαζί με 100 συμμαθητές της από το Κολλέγιο Αθηνών.

Το μήνυμα που έστειλε το Κολλέγιο στους γονείς
Η διοίκηση του Κολλεγίου Αθηνών έχει ενημερώσει με μήνυμα τους γονείς των μαθητών του ότι μητέρα είναι θετική στον κορωνοϊό και παράλληλα ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ.
«Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας μας ενημέρωσε ότι μία μητέρα μαθητών μας διεγνώσθη θετική στον νέο Κορωναϊό Covid 2019.
Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ καθώς και με τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας και θα σας ενημερώνουμε για κάθε εξέλιξη.
Σας καλούμε εκ νέου να τηρήσετε την οδηγία που σας απεστάλη χθες από την Ιατρική Υπηρεσία.
Απόστολος Αθανασόπουλος, συνδιευθυντής του Κολλεγίου και Συντονιστής Σχολικών Μονάδων».