Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Χίος: "Χουλιγκανική" αποχώρηση έκαναν τα ΜΑΤ - Έσπαγαν αμάξια και φώναζαν "τουρκόσπορους" τους πολίτες

Χίος: "Χουλιγκανική" αποχώρηση έκαναν τα ΜΑΤ - Έσπαγαν αμάξια και φώναζαν "τουρκόσπορους" τους πολίτες (video)

Τα ΜΑΤ αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τη Χίο στη 1 το μεσημέρι, με άκρατο "χουλιγκανισμό".

Υπενθυμίζεται ότι είχαν σταλεί από την κυβέρνηση την Τρίτη, σε μία προσπάθεια επιβολής του σχεδιασμού της για τη δημιουργία υπερδομής στην περιοχή του "17" στο Αίπος.

Λίγο πριν την επιβίβασή τους στο πλοίο "Νήσος Ρόδος", οι δυνάμεις των ΜΑΤ έδωσαν την τελευταία τους παράσταση, κινούμενοι εναντίον ομάδας 15 ατόμων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον λιμένα Μεστών και σε απόσταση ασφαλείας.

Τα ΜΑΤ, φορώντας πολιτικά ρούχα, πήραν κράνη και ρόπαλα και αφού έριξαν δεκάδες χημικά προς τους συγκεντρωμένους, πήδησαν την περίφραξη του λιμένα και έσπασαν οποιοδήποτε αυτοκίνητο υπήρχε μπροστά τους.

Δε σταμάτησαν όμως εκεί. Έφτασαν στο ακραίο σημείο να αποκαλούν τους Χιώτες τουρκόσπορους και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου Τουρκονήσια, χωρίς ο επικεφαλής τους να είναι σε θέση να τους ανακαλέσει στην τάξη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και την ώρα που ο καταπέλτης έκλεινε η κάμερα του "π" κατέγραψε τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών, να χαιρετούν χαμογελώντας ερειστικά.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, πάντως, η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη εστιάστηκε στην υπεράσπιση των ΜΑΤ, λέγοντας ότι είναι άνανδρο να τους χτυπά κάποιος, χαρακτηρίζοντάς τους μάλιστα ως ανθρώπους της διπλανής πόρτας.