Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
 Φωτιά σε ξενοδοχείο στη Συγγρού: Υπό μερικό έλεγχο- Πέντε απεγκλωβισμοί - τρεις τραυματίες

Φωτιά σε ξενοδοχείο στη Συγγρού: Υπό έλεγχο- 20 απεγκλωβισμοί και τρεις τραυματίες

Φωτιά ξέσπασε νωρίτερα σήμερα στο ξενοδοχείο "Athenaum Palace" επί της Λεωφόρου Συγγρού 123. 
Στο σημείο ήδη έχουν μεταβεί 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

Τελικά, η φωτιά εντοπίστηκε σε δωμάτιο 1ου ορόφου όπου υπήρχε κουζινάκι, απ’ όπου πιθανότατα ξεκίνησε και αρχικά η πυρκαγιά, ενώ οι καπνοί έβγαιναν από τον 6 ο όροφο, καθώς από εκεί βρήκαν δίοδο.

Η πλειονότητα των εργαζομένων και των πελατών είχαν προλάβει να βγουν με ασφάλεια μέσω του εσωτερικού κλιμακοστασίου, ενώ οι πυροσβέστες χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν πέντε γυναίκες, τρεις που τις εντόπισαν στο εσωτερικό κλιμακοστάσιο και τις βοήθησαν να βγουν με ασφάλεια και δύο με χρήση κλιμακοφόρου οχήματος από τον 7 ο όροφο.

Δύο γυναίκες με αναπνευστικά προβλήματα και ένας άνδρας με κάταγμα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο "Αττικό" με ασθενοφόρα. Η μία από τις γυναίκες, 24 ετών, διασωληνώθηκε, καθώς έχει υποστεί αναπνευστικό έγκαυμα, ενώ οι άλλοι δύο που τραυματίστηκαν ελαφρύτερα και αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα ακόμα εξετάζονται.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής πραγματοποίησαν έρευνα σε δωμάτια του κτιρίου για να εντοπιστούν τυχόν εγκλωβισμένα άτομα.

Σε ακόμη τρία άτομα και συγκεκριμένα γυναίκες, παρασχέθηκαν Πρώτες Βοήθειες με αναζωογόνηση στο σημείο από τους διασώστες και δεν χρειάστηκε η διακομιδή τους σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με αξιωματικό της πυροσβεστικής, συνολικά οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν 20 άτομα: δύο με εξωτερική κλίμακα από τα μπαλκόνια και τους υπόλοιπους από το κλιμακοστάσιο.  

φωτιά

Φωτιά

Η επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής: