Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Δίκη Τοπαλούδη: Η συγκλονιστική κατάθεση του διοικητή του κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού

Δίκη Τοπαλούδη: Η συγκλονιστική κατάθεση του διοικητή του κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού

Λεπτομέρειες για την υπόθεση δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη έδωσε με την κατάθεσή του για δεύτερη ημέρα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ο διοικητής του Κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού, Θωμάς Ζόβας.

Ο μάρτυρας – κλειδί, που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξιχνίαση του αποτρόπαιου εγκλήματος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι δύο κατηγορούμενοι συνεργάστηκαν για να πετάξουν την αδικοχαμένη φοιτήτρια στη θάλασσα, καθώς δεν μπορούσε ένα άτομο να το κάνει μόνο του.

«Το σώμα της Ελένης έπλεε όταν τη βρήκαν. Τα αντικείμενα της βρέθηκαν σε διαφορά σημεία. Το εσώρουχο της ήταν σκισμένο στο πλάι και κατά τη γνώμη μου κάποιος το τράβηξε για να το σκίσει» περιέγραψε ο μάρτυρας.

Αναφορικά με τα ευρήματα στο διαμέρισμα που βιάστηκε η κοπέλα, ο μάρτυρας είπε ότι «υπήρχαν σε πολλά σημεία αίματα από την κρεβατοκάμαρα έως το μπάνιο».

«Η Ελένη πάλεψε…» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι οι κραυγές της νεαρής κοπέλας θα ακούγονταν σε ολόκληρο το κτίριο από «έναν φυσιολογικό άνθρωπο». Η αναφορά αυτή μετά από σχετική ερώτηση διότι στο ισόγειο του σπιτιού όπου μαρτύρησε η Ελένη ζούσε η γιαγιά του 21χρονου ροδίτη δράστη.

Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη παρακολούθησε μέρος της κατάθεσης του μάρτυρα, ενώ η μητέρα της παρέμεινε εκτός της αίθουσας, καθώς δεν άντεχε να ακούει όσα φρικτά έζησε η κόρη της.

Μέσω του συνηγόρου της ζήτησε να καταθέσει συμπληρωματικά, αίτημα το οποίο δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο.