Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Δεκάδες μετανάστες ψάχνουν για ασφαλές λιμάνι εν μέσω πανδημίας

Δεκάδες μετανάστες ψάχνουν για ασφαλές λιμάνι εν μέσω πανδημίας

Άδεια ελλιμενισμού αναζητεί το πλοίο Alan Kurdi της γερμανικής ΜΚΟ «Sea-Eye» προκειμένου να αποβιβάσει τους περίπου 150 μετανάστες και πρόσφυγες που διέδωσε  ανοιχτά των λιβυκών ακτών, τη Δευτέρα.

Πρόκειται για το μοναδικό ιδιωτικό πλοίο που συνεχίζει τις έρευνες και επιχειρήσεις διάσωσης στη Μεσόγει μεσούσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Και καθώς οι περισσότερες χώρες έχουν λάβει αυστηρά περιοριστικά μέτρα είναι αρκετά δύσκολο να δοθεί μια τέτοια άδεια ελλιμενισμού.


Το πλήρωμα του πλοίου ειδοποιήθηκε από τις κλήσεις έκτακτης ανάγκης μέσω της υπηρεσίας Alarm Phone και διέσωσε συνολικά 150 άτομα σε δύο ξεχωριστές επιχειρήσεις.

Το πρωί της Δευτέρας διέσωσε 68 άτομα που επέβαιναν σε ένα ξύλινο πλοιάριο, ενώ το απόγευμα διέσωσαν άλλα 82 άτομα από μια άλλη ξύλινη λέμβο.

Η ΜΚΟ που διαχειρίζεται το σωστικό πλοίο Alan Kurdi ανακοίνωσε μέσω Twitter πως μεταξύ των διασωθέντων ήταν και μια έγκυος γυναίκα. Στο πρώτο σκάφος οι περισσότεροι κατάγονται από το Μπαγκλαντές, κάποιοι από τη Συρία, το Τσαντ ή το Σουδάν, ενώ περίπου 20 είναι παιδιά.