Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εμφανίστηκε φάλαινα στη θαλάσσια περιοχή της Καστροσυκιάς Πρέβεζας – Τι λένε οι επιστήμονες

Εμφανίστηκε φάλαινα στη θαλάσσια περιοχή της Καστροσυκιάς Πρέβεζας – Τι λένε οι επιστήμονες

Μια φάλαινα φαίνεται πως βρέθηκε πριν από λίγες μέρες στην περιοχή της Καστροσυκιάς και πιο συγκεκριμένα στην παραλία της Λεύκας, στην Πρέβεζα. Αυτό το γεγονός «κινητοποίησε» καιτους επιστήμονες για να διαπιστώσουν τι είδος φάλαινας είναι αυτό που βγήκε τόσο ρηχά.

Σύμφωνα με τα τοπικά ρεπορτάζ, το τεράστιο θηλαστικό απαθανάτισε ζευγάρι Άγγλων, που διέμεναν στη συγκεκριμένη περιοχή για διακοπές. Όπως ανέφεραν κάτοικοι, η φάλαινα αρκετά συχνά κάνει την εμφάνισή της προσφέροντας μοναδικό θέαμα σε ντόπιους και επισκέπτες που την παρακολουθούν. Έτσι για τρεις ημέρες εμφανιζόταν συγκεκριμένη ώρα το πρωί στα ρηχά της παραλίας Λεύκας.

Η ιδιοκτήτρια των δωματίων που έμεναν οι Άγγλοι επικοινώνησε με το Ινστιτούτο κητολογίας στη χώρα μας και οι επιστήμονες αυτή τη φωτογραφία. Κάνοντας τη σχετική ανάλυση, η φωτογραφία ήρθε στη δημοσιότητα μέσω ανάρτησης της στο… ίντερνετ, βάσει και του ρεπορτάζ του OPEN TV.

Οι επιστήμονες δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να για μεσογειακή φάλαινα. Είναι ένα σπάνιο είδος, που είναι πολύ δύσκολο να εμφανιστεί πάντως, στο Ιόνιο. Γι’ αυτό τον λόγο η φωτογραφία κέντρισε και το ενδιαφέρον των επιστημόνων. Υπάρχει το ενδεχόμενο να πρόκειται για πτεροφάλαινα. Είναι είδος φάλαινας που ζει μόνιμα στις ελληνικές θάλασσες, εμφανίζεται στο Ιόνιο, αλλά όχι τόσο ρηχά. Οπότε δεν αποκλείεται η φάλαινα να έχασε τον προσανατολισμό της.