Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Καλούνται 15 στελέχη της Novartis για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Καλούνται 15 στελέχη της Novartis για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

«Παρέλαση» υπόπτων για την υπόθεση Novartis αναμένεται να λάβει χώρα τις επόμενες ημέρες στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Οι εισαγγελικές αρχές έχουν ήδη στείλει κλήσεις σε συνολικά 15 πρόσωπα, προκειμένου να παράσχουν ανωμοτί καταθέσεις στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διεξάγεται για ενδεχόμενο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Πρόκειται για στελέχη της μητρικής εταιρίας στην Ελβετία, αλλά και της ελληνικής εταιρίας, για τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν ενδείξεις για διακίνηση μαύρου χρήματος τη χρονική περίοδο 2008-2012. Συγκεκριμένα, η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς ερευνά, το κατά πόσο υπήρξε νομιμοποίηση παράνομου χρήματος μέσα από τις δωροδοκίες γιατρών.

Τις επόμενες ημέρες, τα 15 πρόσωπα αναμένεται μέσω πληρεξουσίων δικηγόρων να προσέλθουν στην Εισαγγελία προκειμένου να λάβουν προθεσμίες για να προετοιμάσουν τους υπερασπιστικούς τους ισχυρισμούς. Με την ολοκλήρωση των εξηγήσεων, οι αρχές αναμένεται να καταπιαστούν με το σκέλος που αφορά στις δωροδοκίες γιατρών, πάντα αναφορικά με τα μη πολιτικά πρόσωπα.